Zin om komend seizoen met een leuk team te snookeren?

Schrijf je in voor een nieuw seizoen teamcompetitie snooker. Ook voor nieuwe spelers!

Plus, een een overzicht van alle zalen in Nederland. Te filteren op afstand van jouw huis, of op discipline

01 juli 2024

Snooker heeft misschien wat minder actieve beoefenaars dan pool, maar de schare liefhebbers is ongekend. Met legendes als Jimmy White, Steve Davis en Stephen Hendry heeft het snooker een geweldige historie. En ook nu nog bewonderen grote groepen jongeren het genie ‘Rocket’ Ronnie O’Sullivan, de briljante en soms ook roekeloze Judd Trump, of juist de echte matchplayer Mark Selby. Of, onze internationaal vermaarde arbiter Jan Verhaas! 
 

Nederland heeft op dit moment nog geen internationale toppers, maar we werken hard aan nieuwe programma's op talentontwikkeling. De potentie van deze sport is gigantisch, door de combinatie van techniek, strategie, beheersing en concentratie. Een tactisch spel met een prachtige balans tussen aanvallen en verdedigen!

 

 

Hoe kun je deelnemen?

Binnen de sectie snooker kun je landelijk deelnemen aan teamcompetitie. Indeling van teams gebeurd op basis van prestaties en licenties. De inschrijving verloopt via de zaalhouder en/of vereniging, zij krijgt na inschrijving de licentie van deelname. Bij lagere divisies word je regionaal ingedeeld.

Hier alle informatie over inschrijven voor de teamcompetities seizoen 2024-2025, zowel voor weekendcompetitie als doordeweekse competitie.

 

Wil je eerst eens weten waar nu eigenlijk bij jou in de buurt snookerzalen zijn?
Check hier voor het overzicht van snookerzalen in jouw buurt. (Filter op afstand van huis, en op ‘snooker’.)

 

Een team formeren?
Wil je met drie of meer vrienden deel gaan nemen aan de Snookercompetitie? In elk van de snookerzalen kunnen ze je informeren en helpen met het lidmaatschap van de KNBB en het inschrijven van een team.
 

Kun je geen team formeren maar wil je wel graag aan de competitie deelnemen dan kun je melden bij een van de onderstaande zalen. Ongetwijfeld kunnen ze je daar in contact brengen met een daar reeds spelend team. Veel teams kunnen wel extra spelers gebruiken en deze spelers kunnen je ongetwijfeld op weg helpen binnen de KNBB competitie en ook helpen je spel te verbeteren.
 

Het zoeken van een team kan ook online: https://www.knbb.nl/algemeen/speler-zoekt-team

 

Inschrijving voor seizoen 2024-2025

Inschrijving voor het komende seizoen is nog niet geopend. Voor Sectie Snooker beginnen de inschrijvingen gewoonlijk pas iets later in het seizoen. Zal hier iets worden gewijzigd t.o.v. de normale inschrijfprocedure, zal dat in dit artikel worden ingevoegd. Alles over deze competities vindt u op de Teamcompetitie Snooker pagina.

Op deze pagina vindt u alle info over de inschrijfprocedure van het vorige seizoen.

 

Relevante links

Website: www.snooker.nl
Helpdesk Snooker: http://helpdesksnooker.knbb.nl/
Alle reglementen: https://www.snooker.nl/organisatie/reglementen-en-downloads
Inschrijven via Teamcompetitie: https://www.teamcompetitie.nl/snooker/
 

Het complete overzicht van inschrijvingen voor teamcompetities voor alle secties, incl. links naar inschrijfpagina's, vind je hier.

 

 

 

Tekst: KNBB Sectie Snooker
Banner met sfeerfoto's ©Corné Kuijpers

 

 

Competitie Inschrijven Snooker
Volg ons online