Teamcompetitie

Snooker heeft misschien wat minder actieve beoefenaars dan pool, maar de schare liefhebbers is ongekend. Met legendes als Jimmy White, Steve Davis en Stephen Hendry heeft het snooker een geweldige historie. En ook nu nog bewonderen grote groepen jongeren het genie ‘Rocket’ Ronnie O’Sullivan, de briljante en soms ook roekeloze Judd Trump, of juist de echte matchplayer Mark Selby. Of, onze internationaal vermaarde arbiter Jan Verhaas!

Nederland heeft op dit moment nog geen internationale toppers, maar we werken hard aan nieuwe programma's op talentontwikkeling. De potentie van deze sport is gigantisch, door de combinatie van techniek, strategie, beheersing en concentratie. Een tactisch spel met een prachtige balans tussen aanvallen en verdedigen!

Binnen de sectie snooker kun je landelijk deelnemen aan teamcompetitie. Indeling van teams gebeurd op basis van prestaties en licenties. De inschrijving verloopt via de zaalhouder en/of vereniging, zij krijgt na inschrijving de licentie van deelname. Bij lagere divisies word je regionaal ingedeeld.

Wil je met drie of meer vrienden deel gaan nemen aan de Snookercompetitie dan kun je het beste melden in een snookerzaal bij jouw in de regio. In elk van deze zalen kunnen ze je informeren en helpen met het lidmaatschap van de KNBB en het inschrijven van een team.

Kun je geen team formeren maar wil je wel graag aan de competitie deelnemen dan kun je je ook melden bij een van de snookerzalen. Ongetwijfeld kunnen ze je daar in contact brengen met een daar reeds spelend team. Veel teams kunnen wel extra spelers gebruiken en deze spelers kunnen je ongetwijfeld op weg helpen binnen de KNBB competitie en ook helpen je spel te verbeteren.

Volg ons online