Titelhouder Van Rijsbergen wil zesde keer goud op NK Snooker, Fabrie uitgeschakeld in kwalificatieronde

Verwachte recordstrijd tussen Van Rijsbergen en Fabrie van de baan door vroegtijdige uitschakeling Faab. Finaleweekend Open NK Snooker 2022 op 1 en 2 oktober in Westend Zaandam, live te volgen via livestream op KNBB_Snooker Facebook

29 september 2022

De verwachte recordstrijd tussen René van Rijsbergen en Raymon Fabrie op het Open NK Snooker 2022 is van de baan door de even spectaculaire als onverwachte uitschakeling van Raymon Fabrie in de kwalificatieronde. Niettemin is er nog voldoende om naar uit te kijken!

Titelverdediger René van Rijsbergen (42) uit Breda moet op 1 en 2 oktober in Zaandam in het finaleweekend van het NK Snooker 2022 niet alleen afrekenen met zijn voorganger Joris Maas uit Biezenmortel. Via de kwalificaties op 24 en 25 september drongen onder meer ook oud kampioen Mario Wehrmann, Jelle Kijlstra (meerdere NK titels in Snooker en Pool) en Nick van den Berg door tot de eindfase van het 35e NK, dat wordt georganiseerd door KNBB Snooker en Westend Zaandam.

Tijdens de de kwalificaties in Zaandam streden 84 snookeraars om 16 tickets voor het slotweekend van 1 en 2 oktober, waarvoor 16 spelers direct geplaatst waren. Diverse kanshebbers en outsiders voor de nationale titel wisten het mijnenveld van de voorronden te overleven.

 

Archieffoto Raymon Fabrie ©Corné Kuijpers

 

Zesvoudig kampioen Raymon Fabrie uit Rotterdam plaatste zich verrassend genoeg niet voor de eindfase, hij moest het afleggen tegen o.a. Jelle Kijlstra en Shahzeb Kamal in de poulefase.

Onder de qualifiers die doorstromen bevonden zich ook Maurice le Duc, Jur Kous, David O’Halloran. Ook de lokale favorieten Sebastiaan Kan en Jack Bruins van Westend Zaandam maken hun opwachting in het finaleweekend.

Maar hoe groot zijn de kansen van Brabander René van Rijsbergen op een zesde titel werkelijk? Zo heeft de herintreder en oud junioren kampioen Ed Geels zich geplaatst en zijn ook de andere oud junioren kampioenen (Jasha Kiers, Kevin Oei en Jelle Kijlstra) gevaarlijke outsiders.

Het sterkste spel in het kwalificatieweekend werd ter tafel gebracht door pooltoppers Nick van de Berg, met 7 breaks boven de 50 waarvan 3 boven de 80 en Jelle Kijlstra die met 95 de hoogste break tot nu toe maakte. Ook de oudgedienden Maurice Le Duc en Mario Wehrmann zijn kanshebbers en geplaatst voor aankomend weekend.

De 16 spelers die zich via de kwalificaties op 24 en 25 september zijn doorgedrongen tot het slotweekend van het KNBB Open NK Snooker 2022 zijn:
Ed Geels (IJmuiden), Mark Koppert (Utrecht), David O’Halloran (Eindhoven), Jur Kous (Amsterdam), Leon Alewijnse (Papendrecht), Bram Hofland (Maassluis), Mario Wehrmann (Den Haag), Shahzeb Kamal (Weesp), Tobias Kuppens-Groot (Amsterdam), Hugo van Houten (Montfoort), Nick van den Berg (Zaandam), Maurice le Duc (Den Haag), Michel de Sain (Nieuwegein), Aman Cheung (Almere), Jasha Kiers (Houten), Jelle Kijlstra (Den Haag).

De 16 reeds geplaatste spelers voor de eindronde van het KNBB NK Snooker 2022 op 1 en 2 oktober zijn: René van Rijsbergen (Breda), Joris Maas (Biezenmortel), Bas Herberigs (Den Haag), Nick Tielemans (Eindhoven), Kendrew Oei (Amsterdam), Mike van Voorst (Hoofddorp), Sebastiaan Kan (Zaandam), Amar Chedoe (Spijkenisse), Peter de Vries (Amsterdam), Edwin van Vugt (Amsterdam), Chris Scheele (Den Bosch), Kevin Oei (Amsterdam), Dennis van der Zee (Leeuwarden), Jack Bruins (Assendelft), Michael Chung (Zaandam), Rik van Winsum (Groningen).

 

Zaterdag 1 oktober worden de laatste 32 (best of 7 frames) en laatste 16 (best of 7) afgewerkt.
Zondag 2 oktober volgen de kwartfinales (best of 7), halve finales (best of 7) en de finale (best of 9 frames). 

 

Locatie van het NK Snooker 2022 is Westend Zaandam, Gedempte Gracht 3, 1506 CA Zaandam, telefoon 075-6703125. Meer informatie is te vinden op www.westendsnooker.nl en www.snooker.nl

Het slotweekend is via een livestream te volgen op het youtube.com kanaal snooker tv nl en fb.com/knbbsnooker.
Daarnaast zal ook de nieuwe Facebook groep “Snookerend Nederland” verslagen en updates van het NK publiceren. 

 

Tekst: Berry Franssen/KNBB Sectie Snooker
Bewerking/intro: KNBB
Archieffoto Raymon Fabrie ©Corné Kuijpers

Fabrie, Raymon NK Snooker
Volg ons online