Snooker Vlissingen en SC Hippo 2 leiden na eerste speeldag KNBB Landelijke Klasse Snooker '23/'24

Ook Snooker Q's uit Ede start met overwinning

11 september 2023

De nieuwe KNBB Landelijke Klasse Snooker '23/'24, opvolger van de hoofdklasse, is zaterdag 9 september van start gegaan met overwinningen voor Snooker Vlissingen, het Hilversumse SC Hippo 2 en debutant Snooker Q's uit Ede.

Evenals in de eredivisie geldt ook in de landelijke klasse dat het aantal totaaloverwinningen de stand bepaalt, en niet het wedstrijdsaldo zoals dat tot en met vorig seizoen het geval was. Je kunt nu dus beter drie keer winnen met 5-4, dan twee keer met 8-1 maar vervolgens een match met 4-5 verliezen. Bij een gelijk aantal winstpartijen is het framesaldo nog wel doorslaggevend.

Namens Snooker Vlissingen bleef voormalig eredivisiespeler Frans Diepstraten ongeslagen tegen Gerland Keun, Paul Bruns en Gerrie Siersema van BBSS Hengelo Doetinchem. Ook Atong Wu en Joop Rijpsma klopten Bruns en Keun, maar verloren beiden van Siersema. Die haalde het met 2-1 van Wu en met 2-0 van Rijpsma In erg warme omstandigheden door de huidige hitte draaiden veel frames uit op een gelijk opgaande slijtageslag, waarbij de Zeeuwen met 7-2 aan het langste eind trokken.

Ook SC Hippo 2 boekte een 7-2 overwinning, thuis in Hilversum tegen Reyerbo(y)s uit Ridderkerk. Maarten de Jong legde namens de thuisploeg een foutloos parcours af tegen René Boers, René van Lier en Fausto Salis. Ronald Rave en Ronald Brouwer wisten beiden wel van Boers en Salis te winnen, maar legden het loodje tegen René van Lier. De warmte speelde ook hier een rol in de spannende strijd, die niet helemaal tot uiting komt in de einduitslag. Zo verloor Salis al zijn partijen met 1-2.

In een al even heet Cue Action Groningen, vorig jaar nog eredivisionist, verloor de thuisploeg met 3-6 van Snooker Q's uit Ede. Namens de gasten trok Martin Hazewinkel drie keer met 2-1 zijn partijen over de streep tegen Dennis Krottje, Kevin Slotboom en Ronald Rennen. Tegen Slotboom pakte Hazewinkel de tweede frame met een respotted black en de derde frame op zwart nadat hij een snooker nodig had. Erik Kerkhoven won ook van Rennen en Slotboom, maar niet van Krottje, die ook Sander Tierolf versloeg. Tierolf leidde wel met 1-0 tegen Slotboom, maar zag in frame twee de witte bal in de pocket verdwijnen na het potten van geel, waarna Slotboom op zwart 1-1 maakte en ook de beslissende frame op zwart meepakte.

De tweede speelronde van de KNBB Landelijke Klasse Snooker '23/'24 is gepland op zaterdag 30 september. Een week eerder wordt het inhaalduel tussen Tasmanian Devils 2.0 uit Groningen en SC Hippo 1 uit Hilversum gespeeld.

 

 

1e speelronde KNBB Landelijke Klasse Snooker '23/'24, zaterdag 9 september 2023

BBSS (Hengelo/Doetinchem) - Snooker Vlissingen (Vlissingen) 2-7
Cue Action (Groningen) - Snooker Q's (Ede) 3-6
SC Hippo 2 (Hilversum) - Reyerbo(y)s (Ridderkerk) 7-2

 

1e speelronde KNBB Landelijke Klasse Snooker '23/'24, zaterdag 23 september 2023

Tasmanian Devils 2.0 (Groningen) - SC Hippo 1 (Hilversum)

 

Stand KNBB Eredivisie Snooker '23/'24 na 1 van de 14 speelronden

1.  SC Hippo 2 (Hilversum) 1-1 (7-2)
2.  Snooker Vlissingen (Vlissingen) 1-1 (7-2)
3.  Snooker Q's (Ede) 1-1 (6-3)
4.  Cue Action (Groningen) 1-0 (3-6)
5.  BBSS (Hengelo/Doetinchem) 1-0 (2-7)
6.  BBSS (Hengelo/Doetinchem)  1-0 (2-7)
7. Tasmanian Devils 2.0 (Groningen) 0-0 (0-0)
8. SC Hippo 1 (Hilversum) 0-0 (0-0)

 

Tekst: Peter de Brie
Foto: Corné Kuijpers

 

Eerste klasse/divisie Snooker
Volg ons online