NK Heren spetterende afsluiting succesvol NK Snooker 2017

In gesprek met KNBB Sectie Snooker voorzitter Paul Swanenburg over de opzet van het NK Snooker, en een kleine vooruitblik naar het NK Heren van komend weekend

14 april 2017

NIEUWEGEIN/MAASSLUIS – Het NK Snooker 2017, dat in verschillende disciplines over enkele weken is uitgespreid, staat voor het beslissende en laatste weekend. Het vlaggenschip van het NK Snooker, het NK Heren, wordt dan in Maassluis verspeeld.

 

 

Climax is maandag 17 april, Tweede Paasdag, als de kwartfinales, halve finales en finale van het NK Heren plaatsvinden, live en gratis online uitgezonden via Biljart TV, het live stream kanaal van de KNBB.

De afgelopen weken hebben er al mooie evenementen plaatsgehad in Maassluis, onder andere het NK Dames, het NK Koppels, het NK Junioren & Kadetten, en afgelopen weekend het NK Senioren.

 

 

We vroegen KNBB Sectie Snooker voorzitter Paul Swanenburg naar zijn oordeel over de afgelopen weken, en een kleine vooruitblik naar het NK Heren van komend weekend.

 

Afgelopen weekend was het NK Snooker Senioren. Komend weekend is het NK Snooker Heren. Wat is het verschil? En, doen er ook veel Senioren deelnemers mee aan het NK Heren?

“Het verschil is dat aan het NK Heren iedereen mee mag doen (junioren/senioren/dames), kortom iedereen. Bij de Senioren moet je minimaal 40 jaar oud zijn. Een aantal favorieten bij de Senioren zijn dat ook bij de Heren.”

 

Doen alle bekende spelers mee? Welke spelers zijn de favorieten?

“Veel oud-kampioenen staan op de deelnemers lijst. René Dikstra (10 titels), Raymon Fabrie (8 titels), René van Rijsbergen (thuisspeler en regerend Kampioen, en Joris Maas (vorig jaar runner-up en leider in de stand van de NSR). Gelukkig zijn er ook genoeg outsiders die kunnen verrassen, zoals Maurice Le Duc (winnaar Senioren), Tonnie Kok (tweede in de stand NSR), Ton Berkhout (Eredivisiespeler uit Zaandam) en Jesse Thehu (poolspeler met een snookerhart uit Limburg).“

 

Hoe tevreden/ontevreden zijn jullie over het NK Snooker tot nu toe?

“Het NK is dit jaar voor het eerst echt opgesplitst. Vorig jaar waren alle finales nog op maandag, maar om overlap en daarmee vertraging te voorkomen zijn alle disciplines uitgespeeld. In het Paasweekeinde hebben wij slechts nog het Main Event: De NK Heren!  Deze verdeling heeft voor- en nadelen, maar het leverde wel mooie finales en winnaars op. En, heeft gezorgd dat ook alle andere evenementen ruime media-aandacht hebben gekregen.”

 

Waar en wanneer kunnen we het NK Heren volgen?

“Vanaf zondag is alles online te volgen via Biljart TV, het live stream kanaal van de KNBB. Gratis, en live. Op maandag zijn dan de kwartfinales, halve finales en finale. Het wordt een mooie afsluiting van een aantal weken top snooker in Nederland!”

 

 

Alle informatie NK Snooker 2017

Facebook pagina KNBB Snooker

Uitslagen overzicht

 

Tekst: Rolf Slotboom

Foto’s ©Corné Kuijpers/KNBB Sectie Snooker

NK Snooker
Volg ons online