Maurice Le Duc wint NK Snooker Senioren

Hagenaar blijft gehele weekend ongeslagen in toernooi met hoge breaks

10 april 2017

NIEUWEGEIN/MAASSLUIS – Het NK Snooker 2017, dat in verschillende disciplines over enkele weken is uitgespreid, stond dit weekend in het teken van het NK Senioren.

Na een spannende finaledag met hoge breaks en fraaie overwinningen kwam Maurice Le Duc als winnaar uit de bus. Hij bleef het gehele weekend ongeslagen, en veroverde de titel door in de finale Raymon Fabrie met 4-1 te verslaan.

Het was Le Duc’s eerste titel bij de NK Senioren. In 2015 werd de 40-jarige Hagenaar kampioen bij de koppels, samen met Roy Stolk.

 

 

Gedurende de finaledag vielen er in het gezellige centrum in Maassluis veel hoge breaks. Fabrie tekende voor een 100 in zijn eerste partij. Joris Maas maakte de hoogste break met 110, de één na hoogste break bij de senioren ooit.

Fabrie had in de halve finale de verrassing van het toernooi Jesse Thehu naar huis verwezen in een kwalitatief hoogstaande partij met breaks van 70 en 55. Le Duc wist de finale te bereiken door Joris Maas, de leider in de Ranking, te verslaan in een echte seniorenpartij met veel vechtsnooker.

Beide finalisten hadden zich zaterdag samen met 14 anderen geplaatst via de kwalificatie. Op zondagochtend voegde zich daar de Top-8 van de Ranking bij.

De finale ging over de best-of-seven en Le Duc trok het eerste frame overtuigend naar zich toe. Ook het tweede frame ging naar de Hagenaar. Het derde frame werd uiteindelijk pas beslist op de laatste zwarte bal, nadat Le Duc reeds 3 kansen op roze had gemist. Een rare klos op zwart zorgde ervoor dat wit wegliep, en zo werd het weer spannend: 2-1.

Het vierde frame werd direct aan het begin beslist. Le Duc legde een fraaie snooker, Fabrie miste drie maal een rode bal, tweemaal liet Le Duc hem terugleggen, maar de derde keer bleef een kansje liggen. Een prachtige 68 volgde, genoeg voor het frame: 3-1 .

Le Duc kwam in het vijfde frame 25 punten achter, maar trok met een 41 break op de laatste drie rode ballen het frame naar zich toe, en daarmee de partij.

Ongeslagen het gehele weekend was Maurice Le Duc de terechte winnaar van het NK Snooker 2017 Senioren. Zijn vorm belooft wat voor het komend weekend, als de Heren in het strijdperk treden.

 

Alle informatie NK Snooker 2017

Facebook pagina KNBB Snooker

Verslag Snookerblog

Verslag Snookerblog junioren en kadetten

Uitslagen overzicht

 

 

Tekst: Rolf Slotboom/Paul Swanenburg

Foto’s ©KNBB Snooker

NK Snooker
Volg ons online