Maurice LeDuc wint Nationale Snooker Ranking in DenBosch

 

 

De Haagse Maurice Le Duc versloeg in de finale thuisfavoriet en leider in de stand van de NSR Joris Maas met 3-2

 

22 mei 2017

 

 

In een klein deelnemersveld (slechts 13 deelnemers) werd er hard gestreden in het mooie snookercentrum aan het Werfpad in Den Bosch, met uitzicht op de Dieze, een riviertje dat op deze mooie dag druk bevaren word. Toch kwamen de favorieten niet echt in gevaar. Le Duc zette in de kwartfinale Peter Bertens makkelijk met 3-0 opzij en ook in de halve finale had hij geen enkele moeite met de Utrechtse Eredivisionist Martin Brinks (3-0).
Joris Maas daar en tegen speelde duidelijk minder sterk, ontsnapte tegen Laurens Boleij (3-1) en pas het laatste frame in de halve finale zagen we de Maas, die we kennen als een solide breakbuilder. Op 2-2 speelde hij een goeie safety tegen clubgenoot Nick Tielemans. Deze moest toen een moeilijke pot aannemen, miste en Maas kwam naar een open tafel. Maar de prachtige 118-clearance kwam helemaal uit het niets. De 3-2 winst leverde Maas wel het vertrouwen op om in de finale zijn beste beentje voor te zetten.

 

 

In de finale nam Maas dan ook een 1-0 voorsprong, waarna Le Duc knap gelijk maakte (1-1). Het derde frame ging echter weer naar Maas, maar daarna was het slechts Le Duc die door een serie van kleine breaks een beslissend frame afdwong. In het laatste frame nam Le Duc een kleine voorsprong, die hij tot de kleuren in stand wist te houden. Toen Maas op de laatste rode bal een foute inschatting maakte kon Le Duc de partij in zijn voordeel beslissen. Door deze overwinning stijgt Le Duc naar de tweede plaats op de ranking, vlak achter Joris Maas.

Nummer 8 op de ranking Kevin Chan won de finale van de verliezersronde van Manon Melief.

Alle uitslagen van het toernooi

 

Tekst: Paul Swanenburg

Foto ©Corné Kuijpers

Ranking Snooker
Volg ons online