Joris Maas verstevigt positie aan kop Snooker Ranking

Superieur in finale: een 40-break in het eerste, een 41 in het tweede en een prachtige 72 in het derde frame brachten een overduidelijke 3-0 overwinning

21 januari 2019

Tijdens het vierde Rankingtoernooi kwam Joris Maas eigenlijk nooit in de problemen. In Emmen werd het toernooi met 38 deelnemers vaak een strijd tussen lokale helden uit de Noord Nederlandse Ranking en de toppers van de Nationale Ranking. En de winst was uiteindelijk voor de speler uit Dreumelen. Bij de laatste 16 versloeg hij de sterke speler Rik van Winsum uit Groningen met 3-1. In de kwart finale was Hans de Jonge een gewillig slachtoffer (3-0). In de halve finale moest ook Tonnie Kok uit Doetinchem het hoofd buigen na een enerverende partij. Het werd 3-1.

 

 

In de finale moest Maas het opnemen tegen als de nummer 6 geplaatste speler Maurice LeDuc, die zich met veel moeite had weten te kwalificeren tegen Don Ruiter (3-0), Mark van Ommen (3-2) en Sander Tierolf (3-1) voor de halve finale. Daarin was Dennis van der Zee de nummer 2 van de Ranking zijn tegenstander. De klasse van de speler uit Den Haag was voor de topper van de Noord Nederlandse ranking op deze zondag even te veel. Maurice won overtuigend met 3-0.

In de finale was Joris Maas superieur. Een 40-break in het eerste, een 41 in het tweede en een prachtige 72 in het derde frame brachten een overduidelijke 3-0 overwinning. Door deze winst consolideert Maas zijn koppositie.

U vind de uitslagen op: https://cuescore.com/tournament/Snooker+Nationale+Ranking+Emmen+2019/3587921
De Ranking staat hier:  https://cuescore.com/ranking/Snooker+Nationale+Ranking/2113861

Het volgende toernooi is op 10 maart 2019.

 

 

Tekst: KNBB Sectie Snooker
Archieffoto's Joris Maas ©Jan Rosmulder

Ranking Snooker
Volg ons online