Jimmy Cai wint de Senioren & Dames Ranking in Vlaardingen

Jimmy Cai wint de Senioren & Dames Ranking in Vlaardingen

02 oktober 2017

 

Vandaag werd in Snookercafe Vlaardingen het eerste toernooi voor de Senioren en Dames Ranking van het nieuwe seizoen gespeeld. Er deden 27 spelers aan mee waaronder 5 dames. De poulefases waren erg spannend. Vanwege het geringe aantal tafels werd er een iets afwijkende format gespeeld. De nummers 1 plaatsten zich rechtstreeks voor het knock-out gedeelte. De 6 nummers 2 moesten onderling nog strijden voor de laatste 2 plaatsen in het knock-out schema. Dit resulteerde in behoorlijk wat shoot-outs.

 

Bij de laatste 8 won Jimmy Cai van Leon Alewijnse met 2-0. Rene Dikstra was met 2-1 te sterk voor Peter Rath. Juriaan van der  Nieuwenhuizen dolf het onderspit tegen. Corné Kuijpers die met 2-1 te sterk was. De laatste kwartfinale ging tussen Rob Schol en Peter Bertens. Deze werd gewonnen door Peter met 2-1.

 

In de eerste halve finale namen Corné Kuijpers en Rene Dikstra het tegen elkaar op. Rene won met 2-0. De andere halve finale ging tussen Peter Bertens en Jimmy Cai. Jimmy was hier de sterkste en won in een spannende partij met 2-1.

 

De finale was het strijdtoneel voor de eredivisiespelers van Sportcentrum Utrecht en Westend Zaandam. Het werd een Zaanse overwinning omdat Jimmy Cai met 2-1 won van Rene Dikstra.

 

De hoogste break was met 66 voor Corné Kuijpers

 

Het volgende toernooi voor de Senioren en Dames Ranking is op zondag 5 november in de Loods Maassluis.

Ranking Snooker Vlaardingen
Volg ons online