Alles over het eerste snooker rankingtoernooi in Westend

Eerste rankingtoernooi van het nieuwe seizoen en van de nieuwe ranking is op zondag 20 maart.

Inschrijving sluit vrijdag 18 maart om 12:00. Let op: maximum van 48 deelnemers!

10 maart 2022

Het eerste rankingtoernooi van het nieuwe seizoen en van de nieuwe ranking staat voor de deur! Deze toernooien zijn voor iedereen toegankelijk die lid is van de KNBB. De toernooien worden onderverdeeld in A, B en C toernooien, waarbij verschillende puntenaantallen te verdienen zijn.

Het spelformat wordt bepaald naar aanleiding van het aantal inschrijvingen. Indien dit het toelaat spelen we double knock-out waarbij de verliezersronde weer terugstroomt in het hoofdtoernooi, Bij teveel deelnemers voor dit format, spelen we direct knock-out.

Het eerste toernooi zal volledig open geloot worden. Enige extra aandacht voor onze eerste inschrijver, Michel de Sain - hier op archieffoto uit 2019.

 

 

Locatie van het eerste ranking toernooi is het mooie nieuwe Westend Snooker in Zaandam. De beste 24 spelers aan het einde van het seizoen kwalificeren zich voor de Masters, die zullen plaatsvinden op 24 juni 2023.

 

Sluiting van de inschrijving is vrijdag 18 maart om 12:00. Te laat is te laat.
 

Inschrijfgeld: €20,- / Dames en junioren: €15,-
Let op: er zijn voor het toernooi van 20 maart in Westend maximaal 48 plekken beschikbaar. Zorg dus dat je je op tijd inschrijft om een startplek te bemachtigen!

 

Info + inschrijving:
https://cuescore.com/tournament/Ranking+1+-+C+-+Westend+Zaandam/12890263
 

Waarom een maximaal deelnemersaantal?

Een maximaal aantal spelers garandeert de deelnemers dat er een double knockout toernooi gespeeld kan worden. Iedere deelnemer speelt hierdoor gegarandeerd minimaal twee wedstrijden, in plaats van dat iemand na 1 bo3 partij weer naar huis kan. Hiermee proberen we ook te voorkomen dat er onnodig lange wachttijden ontstaan. Wachten tussen wedstijden zal altijd van toepassing zijn, dat kunnen we helaas niet voorkomen. Maar we voorzien wel dat met meer dan 48 deelnemers de wachttijden langer worden dan acceptabel.

 

Ben je te laat of kan je niet deelnemen?

Geen nood! De beste 8 resultaten van 10 toernooien tellen mee voor de ranking, en kwalificatie voor de masters.

 

De komende toernooien (met hetzelfde format) zullen op korte termijn ook in Cuescore beschikbaar gemaakt worden, zodat je je op tijd voor het volgende toernooi kunt aanmelden.

 

 

Tekst: KNBB/Sebas Kan
Archieffoto Michel de Sain (2019) en sfeerfoto snooker (2020) ©Corné Kuijpers

Ranking Snooker
Volg ons online