World Snooker Federation Championships (WSF)

World Snooker Federation Championships (WSF)

20 januari 2018

 

Van 14 t/m 24 maart wordt in Malta het World Snooker Federation Championships   voor Heren, Dames en Senioren gehouden. Aanmeldingen voor dit evenement loopt via de nationale bonden van de bij de World Snooker Federation aangesloten landen. Voor Nederland is dit de KNBB sectie snooker.

 

Van ieder land mogen de volgende deelnemers worden opgegeven.

•             Heren: 4 spelers

•             Dames: 4 speelsters

•             Senioren: 4 spelers

Dames van 40 jaar of ouder mogen zowel bij de dames als bij de senioren spelen, maar kunnen slechts één categorie kiezen om in te schrijven.

 

De selectie methode is beschreven in het "Reglement internationale uitzending sectie snooker" wat te vinden is op de KNBB site (https://www.snooker.nl/organisatie/reglementen-0). Nieuw in het reglement uitzendbeleid is dat de Nederlandse Kampioen niet meer hoeft te voldoen aan de 51% regel voor de betreffende categorie. Voor de rest van de spelers geldt deze regel nog wel. Spelers die niet aan de uitzendvoorwaarden voldoen kunnen dispensatie hiervoor aanvragen bij de sportcommissie. De peildatum voor de diverse rankings is vrijdag 23 februari.

 

Het inschrijfgeld bedraagt € 60,- per speler.

 

Meer informatie is te vinden op:

 

 www.worldsnooker.com/world-snooker-federation-wsf/

 

Spelers die namens Nederland aan het WSF kampioenschap willen meedoen, kunnen zich tot uiterlijk vrijdag 23 februari aanmelden bij Kevin Chan (ckchan@xs4all.nl).

Internationaal Snooker Toernooien
Volg ons online