WK Heren, Dames en Senioren

WK Heren, Dames en Senioren

11 september 2017

 

Van 17 t/m 27 november wordt in Doha Qatar het WK Heren, Dames en Senioren voor amateurs gehouden. Aanmeldingen voor dit evenement loopt via de nationale bonden van de bij de INTERNATIONAL BILLIARDS & SNOOKER FEDERATION aangesloten landen. Voor Nederland is dit de KNBB sectie snooker.

 

Van ieder land mogen de volgende deelnemers worden opgegeven.

•             Heren: 3 spelers (Dit jaar heeft de Nederlandse Kampioen bij de Junioren recht op plek 3)

•             Dames: 4 speelsters

•             Senioren: 3 spelers

 

De selectie methode is beschreven in het "Reglement internationale uitzending sectie snooker" wat te vinden is op de KNBB site (https://www.snooker.nl/organisatie/reglementen-0). Nieuw in het reglement uitzendbeleid is dat de Nederlandse Kampioen niet meer hoeft te voldoen aan de 51% regel voor de betreffende categorie. Voor de rest van de spelers geldt deze regel nog wel. Spelers die niet aan de uitzendvoorwaarden voldoen kunnen dispensatie hiervoor aanvragen bij de sportcommissie.

 

Het inschrijfgeld bedraagt $70,- per speler.

 

Meer informatie is te vinden op:

http://www.ibsf.info/index.php?option=com_k2&view=item&id=692:tournament-info-2017-ibsf-world-snooker-championships-men-women-and-masters&Itemid=180

 

Spelers die namens Nederland aan het WK willen meedoen, kunnen zich tot uiterlijk vrijdag 6 oktober aanmelden bij Kevin Chan (ckchan@xs4all.nl).

 

Qatar kent momenteel veiligheidsrisico’s (code geel). In de regio heersen spanningen. Een aantal buurlanden en landen in de regio (onder andere Saoedi-Arabië, Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein, Jemen, Libië en Egypte) heeft de diplomatieke relaties met Qatar verbroken. De landsgrens met Saoedi-Arabië is gesloten. Meer informatie hierover is te vinden op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/qatar. Mocht het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken verslechteren naar code oranje of code rood dan zal de KNBB sectie Snooker eventuele uitzending van spelers heroverwegen.

Snooker WK
Volg ons online