Westend Zaandam leidt KNBB Eredivisie Snooker

Titelverdediger Amigio Maassluis op tweede speeldag thuis verrassend onderuit tegen HOB Nijmegen

04 oktober 2018

Westend Zaandam, dat vorig seizoen op de slotdag naar de landstitel greep, heeft na twee speelronden de leiding genomen in de KNBB Eredivisie Snooker 2018/2019. Titelverdediger Amigio Maassluis ging op de tweede speeldag thuis verrassend onderuit tegen HOB Nijmegen.

Westend won op de openingsdag op 15 september thuis met 8-1 van herintreder Snooker Society Doetinchem. Aan Zaanse zijde speelden Jimmy Cai, Jack Bruins en Ton Berkhout. Namens de gasten redde Martijn Woonings de eer met winst op Cai en een nipte 3-2-nederlaag tegen Berkhout. Pascal Sars en Pieter Kodde bleven zonder punten.

In de tweede ronde op 29 september haalde Westend het in eigen huis met 7-2 van InterConnect De Dieze Den Bosch. Bruins en Cai scoorden drie op drie tegen Remko Boselie, Sander Tierolf en Mario Veltman. Wellington Lie haalde het namens de thuisploeg allen van Tierolf, maar verloor van Boselie en Veltman.

Sportcentrum Utrecht won uit bij HOB Nijmegen met 6-3, dankzij winst van Martin Brinks, Rene Dikstra en Florian Moederscheim op de thuisspelers Atong Wu en Marcel School. De gasten verloren echter stuk voor stuk van de Zeeuwse HOB-troef Frans Diepstraten.

Een week later haalde Sportcentrum Utrecht thuis met 8-1 uit tegen nieuwkomer Pompadour Breda. Nederlands kampioen Roy Stolk en Rene Dikstra bleven ongeslagen tegen Anton Janssen, Richard Vernimmen en Dominique Hovens. Alleen Feylin Janssen verloor één partij, van naamgenoot Anton die de Bredase eer redde. Sportcentrum Utrecht staat achter Westend nu tweede.

 

 

De derde plaats in de stand is nu voor het Amsterdamse Final Touch, dat in de eerste ronde met 9-0 was gaan winnen bij Pompadour Breda. Shahzeb Kamal, Vidit Aggarwal en Mischa Marchi namen ten koste van Anton Janssen, Janice van Gastel en Peter Damen de volle buit mee naar de hoofdstad. Twee weken later verloor Final Touch thuis met 4-5 van Snookerij Leiden.

Snookerij Leiden bekleedt de vierde plaats na die 5-4 zege bij Final Touch en een eerdere 5-4 winst thuis op het Groningse Mediacaster CAG. Xander van Rossem, Wim Monfils en Martijn Verzaal wonnen allen van Don Ruiter. Aan Groninger zijde wonnen Dennis van der Zee en Ronald Rennen echter beiden van Van Rossem. Van der Zee klopte ook Verzaal, Rennen vloerde Monfils.

De noorderlingen verloren ook hun tweede wedstrijd nipt met 5-4, uit bij Snooker Society in Doetinchem. Martijn Woonings won namens de thuisploeg zijn drie partijen tegen Van der Zee, Rennen en Johan Koops. Pascal Sars versloeg Rennen, Pieter Kodde won van Koops. Van der Zee won wel van Kodde en Sars en maakte tegen deze laatste een 74-break.

De meest verrassende uitslag uit de eerste twee speelronden was veruit de 3-6 thuisnederlaag van regerend kampioen Amigio Maassluis. Kopman Rene van Rijsbergen won wel van Freek Bettonviel, maar verloor met 2-3 van zowel Frans Diepstraten als Atong Wu. Tonnie Kok bleef puntloos aan Amigio-kant. Ameer Baksh won nog wel van Wu en Diepstraten.

Amigio had in het openingsweekend wel met 6-3 gewonnen op bezoek bij InterConnect De Dieze Den Bosch. Daar won Van Rijsbergen zijn drie duels tegen Joris Maas, Ivo Kraus en Remko Boselie. Maas haalde het namens de Brabantse formatie van Amar Chedoe en Arya Sohrabi en ook Kraus versloeg Chedoe.

De derde speelronde staat voor zaterdag 13 oktober op de kalender.

 

 

 

1e speelronde KNBB Eredivisie Snooker 2018/2019, zaterdag 15 september

Pompadour Breda - Final Touch Amsterdam 0-9

Westend Zaandam - Snooker Society Doetinchem 8-1

InterConnect De Dieze Den Bosch - Amigio Maassluis 3-6

HOB Nijmegen - Sportcentrum Utrecht 3-6

Snookerij Leiden - Mediacaster CAG Groningen 5-4

 

2e speelronde, zaterdag 29 september

Westend Zaandam - InterConnect De Dieze Den Bosch 7-2

Sportcentrum Utrecht - Pompadour Breda 8-1

Amigio Maassluis - HOB Nijmegen 3-6

Final Touch Amsterdam - Snookerij Leiden 4-5

Snooker Society Doetinchem - Mediacaster CAG Groningen 5-4

 

Stand KNBB Eredivisie Snooker 2018/2019

1. Westend Zaandam 2-15

2. Sportcentrum Utrecht 2-14

3. Final Touch Amsterdam 2-13

4. Snookerij Leiden 2-10

5. HOB Nijmegen 2-9

6. Amigio Maassluis 2-9

7. Mediacaster CAG Groningen 2-8

8. Snooker Society Doetinchem 2-6

9. InterConnect De Dieze Den Bosch 2-5

10. Pompadour Breda 2-1

 

Tekst: Peter de Brie
Foto's: KNBB/KNBB via Dreamstime

 

Eredivisie/Topklasse Snooker
Volg ons online