Westend neemt afstand in KNBB Eredivisie Snooker

Westend Zaandam gaat na drie speelronden in de KNBB eredivisie snooker 2018/2019 met zes punten verschil aan de leiding.

15 oktober 2018

De Noord-Hollanders wonnen zelf met 8-1 bij HOB Nijmegen, terwijl eerste achtervolger Sportcentrum Utrecht met 6-3 onderuit ging bij Snookerij Leiden. Titelverdediger Amigio Maassluis, dat onlangs verrassend van HOB Nijmegen verloor, won met 8-1 bij hekkensluiter Pompadour Breda en deelt nu de tweede plaats met SC Utrecht. InterConnect De Dieze Den Bosch won thuis met 6-3 van Snooker Society Doetinchem, Mediacaster CA Groningen haalde het met 7-2 van Final Touch Amsterdam.

Westend Zaandam zakte met Jack Bruins, Jimmy Cai en Jesse Thehu af naar HOB Nijmegen, waar Freek Bettonveil en Micha Beuriot beiden drie keer in het stof moesten bijten. Alleen de Zeeuw Atong Wu wist een punt te pakken voor de Gelderse formatie, door met 3-0 van Bruins te winnen. Westend Zaandam totaliseert na deze 8-1 uitoverwinning nu 23 punten, zes meer dan SC Utrecht en Amigio Maassluis.

Sportcentrum Utrecht reisde zonder kopman en NK-winnaar Roy Stolk naar Snookerij Leiden en werd door de thuisploeg getrakteerd op een 6-3 nederlaag. Xander van Rossem, Wim Monfils en Rogier van der Kamp droegen elk twee punten bij aan de Leidse zege. Wel verloren Van Rossem en Monfils van Martin Brinks, waar Van der Kamp het loodje legde tegen good old Rene Dikstra. Feylin Janssen bleef aan Utrechtse zijde zonder punten. Snookerij Leiden staat nu vierde, op 1 punt van SC Utrecht en Amigio.

 

 

Amigio Maassluis ging met de Bredase kopman Rene van Rijsbergen op bezoek bij diens voormalige ploeg, Pompadour Breda, dat net weer gepromoveerd is naar het hoogste niveau. Maar juist Van Rijsbergen, die tegen HOB al verrassend van Atong Wu had verloren, ging nu met 3-2 de boot in tegen Richard Vernimmen, die zo voor het enige Pompadour-punt zorgde in de 1-8 thuisnederlaag. Van Rijsbergen won wel van Jurgen Gruson en Francois van der Made. Amar Chedoe won namens Amigio zijn drie partijen, al had hij tegen Gruson en Vernimmen de volle vijf frames nodig. Tonnie Kok scoorde drie op drie voor de bezoekers. Pompadour blijft hekkensluiter na drie ronden.

Mediacaster CA Groningen boekte een overtuigende 7-2 thuiszege op Final Touch Amsterdam. Dennis van der Zee en Johan Koops legden beiden een foutloos parcours af tegen Shahzeb Kamal, Karma Dabla en Frans Veling, al had Koops met twee keer 3-2 de handen vol aan de twee laatstgenoemde opponenten. Aan Groningse zijde won Ronald Rennen alleen van Dabla, hij verloor zowel van Veling als van Kamal. Beide teams hebben na drie speelronden nu 15 punten verzameld.

InterConnect De Dieze Den Bosch won thuis met 6-3 van het gepromoveerde Snooker Society Doetinchem. De Bossche kopman Joris Maas won met 3-0 van Pieter Kodde en Martijn Woonings en met 3-1 van Pascal Sars. Nick Tielemans won ook drie keer, dankzij twee keer 3-1 tegen Sars en Woonings, en een 3-2 tegen Kodde. Mario Veltman van De Dieze moest zijn drie wedstrijdpunten inleveren bij Kodde, Woonings en Sars.

 

 

De vierde speelronde vindt plaats op 3 november.

 

3e speelronde KNBB Eredivisie Snooker 2018/2019

HOB Nijmegen - Westend Zaandam 1-8

Pompadour Breda - Amigio Maassluis 1-8

Snookerij Leiden - Sportcentrum Utrecht 6-3

Mediacaster CA Groningen - Final Touch Amsterdam 7-2

InterConnect De Dieze Den Bosch - Snooker Society Doetinchem 6-3

 

Stand KNBB Eredivisie snooker na 3 van de 18 speelronden

1. Westend Zaandam 3-23

2. Sportcentrum Utrecht 3-16

3. Amigio Maassluis 3-16

4. Snookerij Leiden 3-16

5. Mediacaster CA Groningen 3-15

6. Final Touch Amsterdam 3-15

7. InterConnect De Dieze Den Bosch 3-11

8. HOB Nijmegen 3-10

9. Snooker Society Doetinchem 3-9

10. Pompadour Breda 3-2

 

Tekst: Peter de Brie
Archieffoto ©Martin van Zeelt (bij NK Snooker 2018)

Eredivisie/Topklasse Snooker
Volg ons online