Volop pool en snooker op Ziggo Sport

Coral Players Championship Snooker, US Open 9-ball en World Cup of Pool allemaal live op kanaal 14!

21 maart 2019

Het is de komende maanden genieten op Ziggo Sport van pool en snooker!

 

 

Coral Players Championship Snooker

Afgelopen dinsdag heeft u de hele avond live kunnen genieten van de kwartfinales van het Coral Players Championship Snooker vanuit Preston. Hier komt de top 16 van de one-year ranking bijeen voor een toernooi met fors prijzengeld, en gezien de breedte van de internationale snookertop zijn dus alleen maar topwedstrijden te zien!

En genieten, dat was het dinsdagavond! Van Ronnie O'Sullivan tegen Stuart Bingham. Met een incidentje, met sportiviteit van Ronnie (zelf aangeven van touché die scheidsrechter niet had gezien), en vooral: met prachtig snooker! En dan hebben we het nog niet eens gehad over de kraker tussen Mark 'Jester from Leicester' Selby en Neil Robertson.

Donderdag gaan de uitzendingen op Ziggo Sport verder: om 12:15 samenvattingen van de kwartfinales, en tussen 13:45 en 17:25 de halve finales live!

Zie voor het complete schema de Ziggo Sport tv-gids. Het commentaar is van Alex Lely.

 

 

US Open 9-ball

Tussen 21 en 26 april is het op Ziggo Sport tijd voor een prachtig pool evenement: de US Open 9-ball vanuit Las Vegas.

Vanuit de Mandalay Bay zal door een groot internationaal spelersveld worden gespeeld, 256 spelers totaal. Hieronder vier Nederlanders: Ivo Aarts, Marc Bijsterbosch, Niels Feijen en Marco Teutscher,

Commentaar zal zijn van Alex Lely & Jacques Nieuwlaat.

 

World Cup of Pool

Ergens in juni (datum nog onbekend) wordt vervolgens geschakeld naar de World Cup of Pool, waar 32 landenteams van elk twee spelers met elkaar de strijd aangaan.

Vorig jaar speelden hier namens Nederland Niels Feijen en Marc Bijsterbosch. Waarschijnlijk dit jaar wederom deze twee heren, tenzij er iets bijzonders gebeurt - bijvoorbeeld, dat een andere Nederlander de US Open zou winnen.

 

Al met al, in slechts enkele maanden tijd drie prachtige pool en snooker events op Ziggo Sport - dat ook al de Mosconi Cup uitzond in 2017 en 2018, de Champion of Champions Snooker, en natuurlijk onlangs nog het EK Pool in Veldhoven.

 

 

Matchroom

Zowel de US Open 9-ball en de World Cup of Pool zijn van Matchroom, de wereldleider voor het organiseren, promoten en uitzenden van 9-ball events zoals de Mosconi Cup en de World Pool Masters. En, sinds kort ook de US Open!

Matchroom op deze pagina over de aankoop van de US Open:

A recent acquisition to the Matchroom Multi Sport stable, the US Open is the biggest singles pool event in the world, boasting a 43-year history. Established in Virginia in the late 1970’s, the Open is the longest running major in the pool calendar and will now head to Las Vegas as the event connects to a new trajectory under the auspices of Matchroom.

 

Meer informatie over de drie events (Wikipedia)

Hier nog wat historische informatie over de drie toernooien die u de komende maanden kunt zien:

Coral Players Championship Snooker (Wiki)
US Open 9-ball (Wiki)
World Cup of Pool (Wiki)

 

Archieffoto Ivo Aarts ©NK Pool 2018, archieffoto Marc Bijsterbosch & Niels Feijen ©EPBF

Poolbiljart Snooker Televisie
Volg ons online