Vlissingen vloert ook Reyerbo(y)s Ridderkerk in Landelijke Klasse Snooker '23/'24

Tasmanian Devils knalt thuis met 7-2 tegen Hippo 2

04 december 2023

De zegereeks van Snooker Vlissingen is ook op speeldag vijf van de KNBB Landelijke Klasse Snooker '23/'24 niet onderbroken. De Zeeuwse ploeg won zaterdag 2 december thuis met 6-3 van Reyerbo(y)s uit Ridderkerk en blijft de stand aanvoeren. Tasmanian Devils won thuis in Groningen, stadsgenoot Cue Action triomfeerde buitenshuis. Roy Stolk maakte met succes zijn rentree bij SC Hippo 1.

 

 

De start van koploper Snooker Vlissingen verliep bepaald niet simpel, na de eerste drie partijen keek de thuisploeg tegen een achterstand aan tegen Reyerbo(y)s. Atong Wu verloor immers van René Boers met 1-2 en Evert de Kok met dezelfde cijfers van Rien Baak. Frans Diepstraten moest een 71-clearance uit zijn keu toveren om Fausto Salis te verslaan en het eerste Zeeuwse punt op het bord te zetten. Daarna won Wu van Salis en Diepstraten van Baak, maar door de nederlaag van De Kok tegen Boers stond het 3-3. Daarna gaven de Zeeuwen echter niets meer weg: Wu klopte Baak, Diepstraten versloeg Boers en De Kok pakte zijn eerste punt tegen Salis. De 6-3 zege houdt Snooker Vlissingen stevig in het zadel.

Het Groningse Tasmanian Devils, dat vorige week met 8-1 slaag kreeg van stadgenoot Cue Action, ging nu zelf op strafexpeditie en won thuis met 7-2 van SC Hippo 2 uit Hilversum. Zowel Johan Koops als Jules Dijcks wisten hun drie partijen te winnen van Ronald Rave, Ronald Brouwer en Sandi Sabbo. Dijcks sierde zijn zeges op met een tweetal 20+ breaks en drie 30+ breaks. Davith Denis Hiawatha haalde voor de Devils het zevende punt binnen tegen Sabbo, maar verloor wel Rave en Brouwer. De 7-2 winst betekende de tweede zege dit seizoen van de Tasmanian Devils.

Cue Action Groningen staat ook op twee overwinningen in vier optredens na de 4-5 uitzege bij BBSS Hengelo/Doetinchem. Bij de thuisploeg die dit keer op de locatie Doetinchem speelde, won Pieter Kodde van Ronald Rennen en Kevin Slotboom, terwijl Sietse Oukes zowel Slotboom als Dennis Krottje aftroefde. Maar Krottje won wel van Kodde, Slotboom haalde het van Pascal Sars en Rennen bleek te sterk voor zowel Sars als Oukes. BBSS had een 2-4 achterstand omgebogen in 4-4, waarna Sars de decider speelde tegen Krottje. Sars wist zijn ruime (eredivisie)ervaring echter niet te verzilveren en verloor ook zijn derde partij met 1-2. Krottje liet de balans met 4-5 doorslaan in Gronings voordeel.

Op zondag 3 december speelde BBSS thuis een inhaalduel uit de derde speelronde, maar dan op de locatie van S&PC Hengelo. Dit keer was het op de valreep uit de eredivisie gedegradeerde SC Hippo 1 uit Hilversum te gast. Voor het eerst sinds juni stond Roy Stolk weer eens aan de wedstrijdtafel. Het icoon van Hippo, met vele eredivisietitels, NK-goud, Europees zilver (EK amateurs) en wereldbrons (WK junioren) in zijn prijzenkast, won zijn drie duels, al kostte dat enige moeite.

Tegen Gerrie Siersema en Gerland Keun haalde Stolk het net met 1-2, tegen Stuart Knowles maakte hij er 0-2 van. Na een 0-5 achterstand beperkte BBSS de schade nog tot 3-6. Siersema en Keun wonnen van Naut Bruns, Siersema ook nog van Martin Brinks. Aangezien Bruns één en Brinks twee punten toevoegden aan de drie van Stolk was de tweede seizoenswinst van Hippo 1 een feit.

 

 

De vijfde speelronde van de KNBB Landelijke Klasse Snooker '23/'24 wordt zaterdag 20 januari gehouden. Daarvoor wordt op 6 januari nog wel de uitgestelde partij uit de vierde ronde SC Hippo 1 Hilversum versus Snooker Q's Ede gespeeld.

 

4e speelronde KNBB Landelijke Klasse Snooker '23/'24, zaterdag 2 december 2023 

Snooker Vlissingen (Vlissingen) - Reyerbo(y)s (Ridderkerk) 6-3

Tasmanian Devils 2.0 (Groningen) - SC Hippo 2 (Hilversum) 7-2

BBSS (Hengelo/Doetinchem) - Cue Action (Groningen) 4-5

 

3e speelronde KNBB Landelijke Klasse Snooker '23/'24, zondag 3 december 2023 

BBSS (Hengelo/Doetinchem) - SC Hippo 1 (Hilversum) 3-6

 

Stand KNBB Landelijke Klasse Snooker '23/'24 na 4 van de 14 speelronden

1. Snooker Vlissingen (Vlissingen) 4-4 (25-11)

2. Snooker Q's (Ede) 3-3 (18-9)

3. Cue Action (Groningen) 4-2 (20-16)

4. SC Hippo 1 (Hilversum) 3-2 (17-10)

5. Tasmanian Devils 2.0 (Groningen) 4-2 (15-21)

6. BBSS (Hengelo/Doetinchem) 4-1 (16-20)

7. SC Hippo 2 (Hilversum) 4-1 (14-22)

8. Reyerbo(y)s (Ridderkerk) 4-0 (10-26)

 

Tekst: Peter de Brie
Sfeerfoto's: Corné Kuijpers

Eredivisie/Topklasse Snooker
Volg ons online