Vlaardingen blijft aan kop Eredivisie Snooker ondanks eerste nederlaag

Vijf teams binnen 4 punten in brede titelstrijd

28 oktober 2019

Het gepromoveerde Vlaardingen blijft ook na de vierde speeldag op zaterdag 26 oktober leider in de KNBB Eredivisie Snooker 2019/2020, ondanks de eerste nederlaag van het seizoen. Uit werd met 6-3 verloren bij InterConnect De Dieze, dat juist zijn eerste zege boekte. In de stand volgen Amigio Maassluis, Snookerij Leiden, titelverdediger Westend Zaandam en Sportcentrum Utrecht op slechts enkele punten van Vlaardingen.

 

 

Vlaardingen haalde in de tweede ronde op 28 september met 9-0 uit tegen HOB Nijmegen. Aangevoerd door veelvoudig landskampioen Raymon Fabrie, die drie keer 3-0 liet noteren tegen Atong Wu, Joop Rijpsma en David O'Halloran, bleven ook Bo Speyer en Jerom Meeus thuis ongeslagen. Eveneens 9-0 maakte Sportcentrum Utrecht ervan tegen regerend landskampioen Westend Zaandam. Roy Stolk, Martin Brinks en Feylin Janssen haalden de maximale score binnen tegen Eddy de Boer, Marc Nieuweboer en Simon Reuter.

Amigio Maassluis ging René van Rijsbergen, Ameer Baksh en Amar Chedoe met 7-2 winnen bij InterConnect De Dieze in Den Bosch, waar Ivo Kraus puntloos bleef. De Bossche punten kwamen van Berry Franssen tegen Chedoe en Nick Tielemans tegen Baksh. Final Touch Amsterdam won thuis met 6-3 van Snooker Utrecht, waarbij Joeri Reisig drie op drie haalde tegen Jasha Kiers, Mike van Voorst en Michel de Sain, die wel elk een partij wisten te winnen. Shahzeb Kamal won twee keer voor Final Touch, Mischa Francesco één keer. Mediacaster Cue Action Groningen haalde het thuis met 5-4 van Snookerij Leiden. Dennis van der Zee won namens de thuisploeg alles tegen Remco Bonnet, Martijn Verzaal en Xander van Rossem. Rik van Winsum en Ronald Rennen wonnen respectievelijk van Verzaal en Bonnet om de Groningse zege veilig te stellen.

In de derde ronde op 5 oktober doorstond Vlaardingen de lastigste test tot dan toe door met 5-4 de Zuid-Hollandse derby te gaan winnen bij Amigio Maassluis, dat de voorbije seizoen steeds eerste of tweede werd in de eredivisie. Raymon Fabrie bleef weer zonder nederlaag bij de Vlaardingers, met winst op Arya Sohrabi, Tonnie Kok en Ameer Baksh. Tegen Sohrabi maakte 'Faab' een 98-break. Sohrabi op zijn beurt schitterde wel met een 132-clearance tegen Meeus en won ook van Speyer. Via de zeges van Meeus op Kok en  Speyer op Baksh haalde Vlaardingen de winst binnen.

Titelhouder Westend Zaandam revancheerde zich voor de 9-0 nederlaag tegen Sportcentrum Utrecht door nu zelf thuis met 9-0 te winnen van Mediacaster Cue Action Groningen. Sebastiaan Kan, Richard van Leeuwen en Ton Berkhout stuurden Raymond Huisman, Ronald Rennen en Dennis van der Zee met lege handen terug naar huis. Snookerij Leiden won thuis met Wim Monfils, Rogier van der Kamp en Xander van Rossem met 8-1 van InterConnect De Dieze. Daar bleven Sander Tierolf en Mario Veltman puntloos, Nick Tielemans won nog wel van Van Rossem.

 

 

De derby tussen het gepromoveerde Snooker Utrecht en bekerwinnaar Sportcentrum Utrecht werd een prooi voor de underdog. Weliswaar won Feylin Janssen namens de bezoekers wel van de gastheren Mark Koppert, Erik Kerkhoven en Jasha Kiers, maar Bas Verviers wist alleen van Kiers te winnen en René Dikstra kwam niet tot winst. HOB Nijmegen won thuis met 7-2 van Final Touch Amsterdam. David O'Halloran pakte drie punten tegen Mischa Francesco, Shahzeb Kamal en Kevin Oei. Freek Bettonviel en Peter Phoelich wonnen beiden twee keer, maar verloren respectievelijk van Kamal en Francesco.

De vierde ronde op 26 oktober liep Vlaardingen dan toch zijn eerste nederlaag op, 6-3 verlies uit bij hekkensluiter InterConnect De Dieze in Den Bosch waar Nederland kampioen Joris Maas dit keer wel van de partij was en meteen voor drie punten zorgde, inclusief een 100-break tegen Raymon Fabrie, die hij ook op het NK had uitgeschakeld. Behalve Fabrie kwamen ook Jerom Meeus (tegen Berry Franssen) en Bram Hofland (tegen Nick Tielemans) ieder slechts tot één winstpartij. Vlaardingen is met 25 punten uit 4 wedstrijden nog wel koploper.

Amigio Maassluis volgt met 22 punten na de 6-3 zege op bezoek bij Final Touch in Amsterdam, waar Joeri Reisig namens de thuisploeg niet alleen Amar Chedoe versloeg, maar ook Amigio-boegbeeld René van Rijsbergen. Shahzeb Kamal won dan weer van Ameer Baksh, maar de drie bezoekers haalden wel al hun andere partijen binnen. Snookerij Leiden kwam ook op 22 punten na de 3-6 thuisnederlaag tegen Westend Zaandam, dat nu 21 punten heeft. Jack Bruins en Richard van Leeuwen wonnen beiden hun drie duels met Martijn Verzaal, Remco Bonnet en Xander van Rossem, die wel allen Simon Reuter versloegen.

Sportcentrum Utrecht won thuis met 6-3 van HOB Nijmegen, waarbij Roy Stolk en Martin Brinks ongeslagen bleven tegen David O'Halloran, Freek Bettonviel en Peter Phoelich. Het Nijmeegse drietal won wel van René Dikstra. Mediacaster Cue Action Groningen boekte thuis een 6-3 zege op Snooker Utrecht. Johan Koops was dit keer de grote man bij de noorderlingen, met winst op Michel de Sain, Erik Kerkhoven en Eddie Bongers. Kerkhoven won wel van Dennis van der Zee en Rik van Winsum, ook De Sain was Van Winsum de baas.

 

 

2e ronde KNBB Eredivisie Snooker 2019/2020, zaterdag 28 september

InterConnect De Dieze Den Bosch - Amigio Maassluis 2-7

Vlaardingen - HOB Nijmegen 9-0

Final Touch Amsterdam - Snooker Utrecht 6-3

Sportcentrum Utrecht - Westend Zaandam 9-0

Mediacaster Cue Action Groningen - Snokerij Leiden 5-4

 

3e ronde, zaterdag 5 oktober

Snookerij Leiden - InterConnect De Dieze Den Bosch 8-1

Westend Zaandam - Mediacaster Cue Action Groningen 9-0

Snooker Utrecht - Sportcentrum Utrecht 5-4

HOB Nijmegen - Final Touch Amsterdam 7-2

Amigio Maassluis - Vlaardingen 4-5

 

4e ronde, zaterdag 26 oktober

InterConnect De Dieze Den Bosch - Vlaardingen 6-3

Final Touch Amsterdam - Amigio Maassluis 3-6

Sportcentrum Utrecht - HOB Nijmegen 6-3

Mediacaster Cue Action Groningen - Snooker Utrecht 6-3

Snookerij Leiden - Westend Zaandam 3-6

 

Stand KNBB Eredivisie Snooker 2019/2020 na 4 speelronden

1. Vlaardingen 4-25

2. Amigio Maassluis 4-22

3. Snookerij Leiden 4-22

4. Westend Zaandam 4-21

5. Sportcentrum Utrecht 4-21

6. Mediacaster Cue Action Groningen 4-18

7. HOB Nijmegen 4-14

8. Final Touch Amsterdam 4-14

9. Snooker Utrecht 4-12

10. InterConnect De Dieze Den Bosch 4-11

 

Tekst: Peter de Brie
Foto's Fabrie & Kan ©Corné Kuijpers
Foto Eredivisie ©KNBB

Competitie Eredivisie/Topklasse Snooker
Volg ons online