Terugblik WK Snooker 2016

Nederlanders Joris Maas en Peter Bertens overleefden groepfase.

Toewijzingen WK's 2017 bekendgemaakt op jaarlijkse vergadering lidstaten

10 december 2016

Van 18 tot en met 29 november werd in Doha Qatar het WK snooker voor heren, dames en senioren (40 jaar en ouder) gehouden. Namens Nederland deden Joris Maas en Peter Bertens mee bij de senioren.

 

Beide spelers wisten de voorrondes te overleven. Joris won al zijn wedstrijden met 3-0 en werd daarmee eerste in zijn groep. Op de ranglijst na de groepsfase stond hij zelfs als eerste geplaatst. Peter won de helft van zijn wedstrijden tijdens de groepsfase en wist zich als derde van zijn groep te plaatsen voor de knock-out fase.

 

Joris won zijn eerste knock-out wedstrijd met 3-0 van Ali Bassiri uit Iran bij de laatste 64. Peter moest aantreden tegen de Canadees Jason Williams. Bij een achterstand van 0-2 wist hij het derde frame te winnen maar helaas voor hem pakte de Canadees daarna de overwinning.

 

Bij de laatste 32 moest Joris aantreden tegen Johny Moermans uit Belgie. Helaas kon Joris het goede spel vanuit de voorgaande wedstrijden niet doorzetten en werd het een gevecht waarin hij in ieder frame tekort kwam. Onze zuiderbuur won met 4-0.

 

Tijdens het WK werd ook de Algemene Jaarlijkse Vergadering van de lidstaten gehouden. Tijdens deze vergadering zijn de evenementen voor 2017 aan de volgende deelnemende landen toegewezen.

 

WK 2017 heren, dames, senioren - Malta

WK 2017 onder 21/18 - China of Brazilië

WK 2017 Teams en 6 reds - Egypte

WK 2018 heren, dames, senioren - mogelijk naar Bahrein of New York

 

Wil je uitgezonden worden naar één van deze evenementen lees dan de uitzendvoorwaarden die hiervoor gelden. De reglementen zijn hier te vinden.

 

 

Snooker
Volg ons online