Status quo tussen Amigio en Westend

En weer maakt Stolk een century namens SC Utrecht, nu een 123

26 maart 2018

Ook in de 15e van de 18 speelronden om de landstitel in de KNBB eredivisie snooker hebben koploper Amigio Maassluis en achtervolger Westend Zaandam elkaar niet uit het oog verloren. Amigio won thuis met 8-1 van titelverdediger InterConnect De Dieze Den Bosch, Westend haalde het in eigen huis met dezelfde cijfers van HOB Nijmegen.

Amigio-kopman Rene van Rijsbergen uit Breda trof een Dieze-team met ook drie West-Brabanders: de Roosendalers Ivo Kraus en Corné Kuijpers, plus Dongenaar Juriaan van den Nieuwenhuizen. Ze werden stuk voor stuk met 3-0 over de knie gelegd. Kraus won wel met 3-1 van Arya Sohrabi, Van den Nieuwenhuizen verloor met 2-3 van Ameer Baksh. Amigio blijft met de 8-1 zege dus op koers voor de titel.

Westend Zaandam hield de druk op de ketel door ook met 8-1 te winnen, van het bezoekende HOB Nijmegen. Sebastiaan Kan en Jimmy Cai bleven ongeslagen tegen Freek Bettonviel, David O'Halloran en Peter Phoelich. Al won Kan pas met 3-2 van Bettonviel en Cai ook met 3-2 van O'Halloran. Ton Berkhout klopte Phoelich en O'Halloran, maar verloor met 2-3 van Bettonviel. Westend houdt de kloof met Amigio beperkt tot drie punten, met nog drie speelronden te gaan. Op de slotdag staat Amigio-Westend op het programma.

 

 

Sportcentrum Utrecht won van Snookerij Leiden met 7-2 en klom zo over die ploeg heen naar de derde plaats in de stand. Kopman Roy Stolk uit Zeist bleek een paar maten te groot voor Martijn Verzaal, Ed van Orssagen en Remco Bonnet. Daarbij liet Stolk een 123-break noteren, zoals hij vrijwel elke speelronde een century aflevert. Bonnet pakte de tweede Leidse punten door Florian Moederscheim (3-2) en René Dikstra (3-0) te verslaan.

Enshore CA Groningen won thuis met 7-2 van hekkensluiter Snooker Utrecht en komt zo weer op de vierde plaats terecht. Rik van Winsum van dit keer de meest effectieve man bij de Groningers, met drie zeges op Jasha Kiers (3-2), Michel de Sain en Patrick Terlou (3-2). Dennis van der Zee versloeg De Sain (3-2) en Kiers, maar verloor wel van Terlou (2-3). Rob Zwerver haalde het van Kiers en Terlou, maar boog voor De Sain.

Vlaardingen moest thuis met 3-6 zijn meerdere erkennen in Final Touch Amsterdam. De drie B's - Bo Speyer, Brian Beekers en Bram Hofland - verloren allemaal van Frans Veling. Wel won Speyer van Shahzeb Kamal en Vidit Aggarwal, terwijl Beekers het derde thuispunt pakte tegen Aggarwal. Final Touch lijkt zich definitief aan de gevarenzone te hebben ontworsteld. Vlaardingen heeft op degradatieplaats 9 alleen Snooker Utrecht achter zich, de veilige 8e plaats van HOB Nijmegen is 7 punten ver weg voor de Zuid-Hollanders.

 

 

15e speelronde KNBB eredivisie snooker, zaterdag 24 maart 2018

Amigio Maassluis - InterConnect De Dieze Den Bosch 8-1

Westend Zaandam - HOB Nijmegen 7-2

Sportcentrum Utrecht - Snookerij Leiden 7-2

Enshore CA Groningen - Snooker Utrecht 7-2

Vlaardingen - Final Touch Amsterdam 3-6

 

Stand

1. Amigio Maassluis 15-106

2. Westend Zaandam 15-103

3. Sportcentrum Utrecht 15-66

4. Enshore CA Groningen 15-64

5. Snookerij Leiden 15-63

6. Final Touch Amsterdam 15-61

7. InterConnect De Dieze Den Bosch 15-60

8. HOB Nijmegen 15-57

9. Vlaardingen 15-50

10. Snooker Utrecht 15-45

 

Tekst: Peter de Brie
Archieffoto Roy Stolk ©Corné Kuijpers

Competitie Eredivisie/Topklasse Snooker
Volg ons online