Sportcentrum Utrecht loopt iets in op Amigio Maassluis

Fabrie leidt Vlaardingen naar zege op koploper Amigio

09 februari 2020

Sportcentrum Utrecht heeft met een afgetekende 8-1 zege in de derby tegen Snooker Utrecht de afstand op koploper Amigio Maassluis teruggebracht van 19 naar 15 punten. Amigio, de leidersploeg in de KNBB Eredivisie Snooker 2019/2020, verloor in de twaalfde speelronde op 8 februari immers met 5-4 in de Zuid-Hollandse derby bij Vlaardingen, dat derde blijft. Mediacaster Cue Action Groningen won thuis met 7-2 van titelhouder Westend en neemt zo de vierde plaats over van de Zaandammers.

 

 

Roy Stolk uit Zeist, meervoudig NK- en eredivisiewinnaar, bleef namens Sportcentrum Utrecht ongeslagen tegen Erik Kerkhoven, Eddie Bongers en Mark Koppert van het bezoekende Snooker Utrecht I uit Vleuten. Al had Stolk tegen Koppert wel de volle vijf frames nodig: 3-2. Eenzelfde scorekaart kon Feylin Janssen inleveren. Martin Brinks versloeg ook Koppert en Bongers, maar boog met 2-3 voor Kerkhoven die de eer redde bij de gasten. De formatie van Stolk lijkt, met nog zes speelronden te gaan, het enige team dat koploper Amigio nog zou kunnen bedreigen. Op 7 maart komt Amigio naar Utrecht voor de 14e ronde. De Vleutense streekgenoten blijven laatste en moeten vaart gaan maken om degradatie nog af te kunnen wenden.

 

 

Amigio leed bij Vlaardingen de tweede nederlaag van het seizoen. Ook de eerste, toen thuis in Maassluis, eindigde met 5-4 in Vlaardings voordeel. En ook destijds was het Rotterdammer Raymon Fabrie die met drie overwinningen het verschil maakte. Ook nu thuis bleef de recordhouder qua NK-titels zonder verlies tegen Ameer Baksh (3-0), Amar Chedoe (3-2) en Bredanaar René van Rijsbergen. Bram Hofland en Jerom Meeus wisten ook allebei van Chedoe te winnen om de Vlaardingse zege over de streep te trekken. Zij verloren wel beiden van Van Rijsbergen en Baksh. Amigio levert vier punten zijn voorsprong op SPC Utrecht in, maar blijft vooralsnog comfortabel leider.

Titelverdediger Westend Zaandam verloor de vierde plaats aan Mediacaster Cue Action Groningen, dat de kampioensploeg met 7-2 terug naar huis stuurde. Rik van Winsum bleek dit keer de sterkste troef bij de noorderlingen, met winst op Simon Reuter, Sebastiaan Kan en Marc Nieuweboer. Ook de Fries Dennis van der Zee en Johan Koops wonnen van Nieuweboer en Reuter, maar legden wel allebei het loodje tegen Kan. De Groningse ploeg staat nu twee punten achter op Vlaardingen, dat de derde podiumplaats momenteel in bezit heeft. Westend volgt op vier punten van de Vlaardingers.

Het rechter rijtje wordt aangevoerd door nummer zes Snookerij Leiden, dat met 5-4 ging winnen bij InterConnect De Dieze in Den Bosch. Weliswaar won regerend Nederlands kampioen Joris Maas zijn drie duels tegen Remco Bonnet, Xander van Rossem en Rogier van der Kamp, maar alleen Berry Franssen kon daar nog een punt aan toevoegen met winst op Van der Kamp. Remko Boselie bleef zonder zege. De Brabantse formatie staat met 43 punten nog altijd negende, een plek die aan het eind van het seizoen tot degradatie leidt, en heeft nog een inhaalslag te maken op Final Touch Amsterdam (49) en HOB Nijmegen (47).

Final Touch en HOB Nijmegen troffen elkaar in Amsterdam en gaven elkaar weinig toe: 5-4. Joeri Reisig was de man of the match, hij won namens de thuisploeg al zijn partijen tegen Freek Bettonviel, de Zeeuw Frans Diepstraten en de Ier David O'Halloran. Kendrew Oei pakte een wedstrijdpunt met een zege op O'Halloran, Shahzeb Kamal haalde de vijfde zege binnen tegen Diepstraten.

 

12e speelronde KNBB Eredivisie Snooker 2019/2020, zaterdag 8 februari 2020

1. Amigio Maassluis 12-80

2. Sportcentrum Utrecht 12-65

3. Vlaardingen 12-58

4. Mediacaster Cue Action Groningen 12-56

5. Westend Zaandam 12-54

6. Snookerij Leiden 12-53

7. Final Touch Amsterdam 12-49

8. HOB Nijmegen 12-47

9. InterConnect De Dieze Den Bosch 12-43

10. Snooker Utrecht I Vleuten 12-35

 

Tekst: Peter de Brie
Foto's: Corné Kuijpers

Eredivisie/Topklasse Snooker
Volg ons online