Snooker & Poolcentrum Woensel 25 jaar!

Vijf korte vragen aan één van de oprichters: Marcel Nendels

05 juni 2018

Marcel, 25 jaar lang Snooker & Poolcentrum Woensel. Jij bent één van de twee oprichters. Hoe is dit zo gekomen?

Wel, dat is vrij simpel. Walter van Tongeren en ik speelden zelf heel vaak, en dachten op een gegeven moment: in plaats van spelen in de zaak van iemand anders, kunnen we ook onze eigen zaak oprichten. Zo gezegd, zo gedaan. We hebben van onze hobby ons beroep kunnen maken.
 

Maar weinig zaken houden het zo lang vol. Hoe doen jullie dat?

Meegaan met de vraag, denk ik. We begonnen echt met alleen pool en snooker: 10 pooltafels, 7 snookertafels. Inmiddels hebben we 16 pooltafels, 3 snookertafels en 6 caramboletafels waarvan 2 matchtafels. Plus, we hebben dartsbanen, we hebben pokertoernooitjes, we doen keureparaties en nog een aantal andere dingen. Als er ergens vraag naar is en we vinden het zelf leuk, dan doen we het. Of, beter gezegd: als Walter en ik allebei positief zijn, dan doen we het – en anders niet.
 

 

Jullie zijn ook actief met jeugd en opleidingen. Hoe zit dat?

Ja eigenlijk al heel lang. Zo hebben Marco Teutscher, Marc Bijsterbosch en Ivar Saris hier jarenlang gespeeld. Met Pool4Kidz begeleiden we momenteel o.a. de broers Pongers, Kian Ooijen en Mika van Berkel. Onlangs is ook het NK Pool Jeugd hier gehouden. Helpen jonge kids op een hoger niveau te komen zonder afbreuk te doen aan het spelplezier, dat is heel leuk.
 

Wat zijn jullie plannen voor de toekomst?

Geen idee. Een beetje doorgaan op dezelfde manier als nu, denk ik. Al lopen Walter en ik langzamerhand wel wat op onze laatste benen: ik ben 56, hij is 60. We gaan het hoogstwaarschijnlijk niet nog eens 25 jaar volhouden, schat ik. :)
 

Hoe vieren jullie dit 25-jarige jubileum?

Vanavond hebben we een receptie met zo’n 100, 120 man. Klanten, personeel, familie, vrienden. Kortom: iedereen die dichtbij ons staat, en die ons hebben geholpen deze 25 jaar met zoveel plezier vol te maken.

 

 

Tekst: KNBB/Rolf Slotboom
Uitgelichte foto via Marcel Nendels
Screenshots BiljartBallen met dank aan Jan Rosmulder

Biljartzalen Jubileum Poolbiljart
Volg ons online