Snooker naar de top!

Trainingsprogramma met duidelijke doelstelling: Nederlandse snookerspelers in wereldtop

01 december 2016

Iedere biljartliefhebber ziet het: bij carambole biljart behoren we tot de wereldtop. Bij het driebanden evenzeer: Nederlanders in de wereldtop, zowel bij mannen als vrouwen. Bij pool: Nederlanders met trofeeën in de lucht, en toonaangevend op de prestigieuze Mosconi Cup. Maar bij het snooker...?

 

Juist bij deze prachtige biljartsoort die zo vaak met lange uitzendingen (BBC, Eurosport) is te zien op televisie, juist bij de biljartsoort met de grote prijzenpotten, juist hier ontbreken Nederlanders aan de top. En dit willen we veranderen!

 

De doelstelling van de KNBB sectie snooker is duidelijk: 1 of meerdere snookerspelers in de top 32 van de wereld. Hiertoe worden ieder jaar jeugdtrainingen georganiseerd, en voor Jong Oranje trainingskampen. Met als simpel, maar belangrijk doel: jonge spelers beter maken!

 

 

Jong Oranje Trainingskamp:

 

Vrijdag 21 oktober t/m zondag 23 oktober in de Luca Brecel Academy in Dilsen-Stokkem België.

 

Daar krijgen Nederlandse jonge talenten training van door World Snooker en door de European Billiards and Snooker Association gecertificeerde coaches. Ook de voormalig coach van Luca Brecel, Danny Moermans geeft training.

 

In de Academy staan 4 Star tafels en 2 Shender tafels, hetzelfde materiaal wat ook door profs wordt gebruikt.

 

De talentvolle jonge snookeraars krijgen oefeningen voor het verbeteren van de techniek, tactiek, break building. Daarnaast zal er worden gespeeld tegen Belgische jeugdspelers. Ook wordt gekeken of de Nederlands Kampioen bij de heren, Rene van Rijsbergen gelegenheid heeft om te komen sparren.

 

 

Deelnemers vanuit Nederland:

 

Hans Kuijpers, 12 jaar

Tijn Drieshen, 11 jaar

Man Hee Tang, 15 jaar

Kevin Oei, 17 jaar

Kendrew Oei, 13 jaar (huidig kadetten kampioen)

Mike Ebbe, 15 jaar

Hugo van Houten, 10 jaar

Lazlo Hofstede, 12 jaar

 

Foto's worden o.a. geplaatst op de KNBB jeugdsnooker Facebook pagina.

 

 

Adres:

 

Luca Brecel Academy

Heulentakstraat 12

3650 Dilsen-Stokkem

België

Jeugd Opleiding Snooker
Volg ons online