Slot eredivisie snooker wordt thriller

InterConnect De Dieze, Amigio/Inpower en Westend gaan nek-aan-nek

24 april 2017

De ontknoping in de KNBB eredivisie snooker belooft buitengewoon spannend te worden. Met nog drie speelronden te gaan bedraagt het verschil tussen koploper InterConnect De Dieze uit Den Bosch met de achtervolgers Amigio/Inpower uit Maassluis en Westend Zaandam respectievelijk 1 en 2 punten, na de vijftiende speeldag waarop de drie topteams stuk voor stuk hard uithaalden.

Titelverdediger Amigio/Inpower deed de beste zaken door met 9-0 te gaan winnen bij hekkensluiter Pompadour Breda, waarvoor degradatie eigenlijk alleen rekenkundig nog geen feit is. Rene van Rijsbergen, de Bredase kopman van Amigio, won zijn drie partijen tegen zijn voormalige clubgenoten Jurgen Gruson, Dominique Hovens en Brian Wetzel. Al maakte internationaal scheidsrechter Gruson het Van Rijsbergen nog knap lastig (2-3). Ook de Belg Kevin van Hove en Ameer Baksh bleven ongeslagen.

InterConnect De Dieze, dat zelf met 7-2 ging winnen bij HOB Nijmegen, ziet Amigio/Inpower dan ook naderen tot op een punt. De Bossche kopman Joris Maas won zijn drie partijen tegen Freek Bettonviel, David O'Halloran en Peter Phoelich van de thuisploeg. Bettonviel won echter wel van Ivo Kraus, terwijl Phoelich het haalde van Bjorn Kock.

Westend Zaandam won ook met 7-2 buitenshuis, in de Noord-Hollandse derby bij Final Touch in Amsterdam. Sebastiaan Kan haalde het maximale eruit voor Westend met winst op Frans Veling, Mischa Marchi en Patrick Matthiessen. Veling wist echter met 3-2 voormalig NK-winnaar Richard van Leeuwen te verslaan, terwijl Matthiessen een punt pakte dankzij een 3-0 zege op Jimmy Cai.

Snooker Society verloor thuis in Doetinchem met 3-6 van Sportcentrum Utrecht, dat zonder de boegbeelden Roy Stolk en Rene Dikstra naar Gelderland was afgereisd. Bij de bezoekers verloren Jerom Meeus, Feylin Janssen en Martin Brinks ieder een partij. Janssen en Brinks moesten buigen voor Pascal Sars, Meeus verloor van Martijn Woonings. Bij de thuisploeg bleef Pieter Kodde zonder zege. Snooker Society staat op de negende plaats die tot degradatie leidt, maar heeft Vlaardingen nog in het vizier.

Vlaardingen, evenals Snooker Society afgelopen seizoen weer gepromoveerd naar het hoogste niveau, telt nu vier punten meer dan de Doetinchemmers na een afgetekende 7-2 thuiszege op nummer vijf Snookerij Leiden.

 

15e speelronde KNBB Eredivisie Snooker, zaterdag 22 april 2017

Pompadour (Breda) - Amigio/Inpower (Maassluis) 0-9

HOB Nijmegen (Nijmegen) - InterConnect De Dieze (Den Bosch) 2-7

Final Touch (Amsterdam) - Westend (Zaandam) 2-7

Snooker Society (Doetinchem) - Sportcentrum Utrecht (Utrecht) 3-6

Vlaardingen (Vlaardingen) - Snookerij (Leiden) 7-2.

 

Stand na 15 speelronden

1. InterConnect De Dieze 15-100

2. Amigio/Inpower 15-99

3. Westend 15-98

4. Sportcentrum Utrecht 15-85

5. Snookerij 15-56

6. HOB Nijmegen 15-55

7. Final Touch 15-54

8. Vlaardingen 15-52

9. Snooker Society 15-48

10. Pompadour 15-28

Tekst: Peter de Brie

Competitie Snooker
Volg ons online