SC Utrecht klopt Amigio in topper

Westend blijft ruim aan kop in eredivisie snooker

09 december 2018

Sportcentrum Utrecht heeft zaterdag 8 december thuis de topper tegen titelverdediger Amigio Maassluis in de KNBB eredivisie snooker 2018/2019 met 5-4 gewonnen. Beide ploegen hebben nu 41 punten, dertien minder dan koploper Westend Zaandam dat met 6-3 won bij Final Touch Amsterdam

Niet Nederlands kampioen Roy Stolk, maar Martin Brinks was dit keer de grote man bij Sportcentrum Utrecht. Brinks won zijn drie partijen van Amar Chedoe, Ameer Baksh en ook van Amigio-kopman Rene van Rijsbergen. Stolk won wel ruim van Chedoe en Baksh, maar de vijfvoudig NK-winnaar boog wel met 0-3 voor viervoudig landskampioen Van Rijsbergen. Chedoe en Baksh wonnen wel van Meeus. Door de 5-4 zege komen beide ploegen gelijk in punten, maar SC Utrecht won twee wedstrijden meer en staat op basis daarvan tweede.

Westend Zaandam reisde voor de Noord-Hollandse derby met Final Touch af naar Amsterdam. Namens de thuisploeg versloeg Frans Veling zowel Jimmy Cai (3-1) als Ton Berkhout (3-0), maar verloor van oud-NK-winnaar Richard van Leeuwen. Die bleef overigens ook tegen Kevin Oei en Shazeb Kamal ongeslagen. Kamal wist tegen Berkhout het derde Amsterdamse punt te pakken. Cai versloeg Kamal en Oei, waardoor Westend met 6-3 won er weer iets uitliep op SC Utrecht en Amigio. Final Touch staat voorlaatste.

Snookerij Leiden won thuis met 6-3 van HOB Nijmegen. Xander van Rossem bleef ongeslagen tegen Freek Bettonviel en de twee Zeeuwse invallers Joop Rijpsma en Atong Wu. Bettonviel won wel van Remco Bonnet en Rogier van der Kamp. Rijpsma pakte het derde HOB-punt met 3-2 winst op Van der Kamp, maar verloor van Bonnet. Wu, die eerder dit seizoen Van Rijsbergen versloeg, bleef dit keer puntloos. Overigens gaan Rijpsma en Wu met hun vaste team Cue Action Vlissingen aan de kop in de eerste divisie, poule 3, met als doel te promoveren naar de eredivisie.

Mediacaster Cue Action Groningen won thuis met 6-3 van InterConnect De Dieze uit Den Bosch. Dennis van der Zee bevestigde zijn klasse met winst op Sander Tierolf, Nick Tielemans en Remko Boselie. Rik van Winsum klopte Tielemans en Boselie, maar verloor van Tierolf. Ronald Rennen pakte het zesde Groningse punt tegen Tierolf.

Pompadour Breda zette zijn beste uitslag van het seizoen neer door thuis met 4-5 nipt te verliezen van Snooker Society Doetinchem. Anton Janssen haalde het met 3-2 van Martijn Woonings en met 3-1 van Pieter Kodde. Scheidsrechter Jurgen Gruson boekte 3-2 zeges op Woonings en Pascal Sars. Richard Vernimmen bleef dit keer zonder winst voor de Bredase formatie. Zes van de negen wedstrijden eindigden in een vijfsetter, qua winst keurig verdeeld over beide ploegen, drie voor Snooker Society en drie voor Pompadour, dat laatste blijft.

De achtste speelronde vindt zaterdag 15 december plaats.

 

 

7e speelronde KNBB eredivisie snooker, zaterdag 8 december 2018

Pompadour Breda - Snooker Society Doetinchem 4-5

Snookerij Leiden - HOB Nijmegen 6-3

Mediacaster Cue Action Groningen - InterConnect De Dieze Den Bosch 6-3

Final Touch Amsterdam - Westend Zaandam 3-6

Sportcentrum Utrecht - Amigio Maassluis 5-4

 

Stand:

1. Westend Zaandam 7-54

2. Sportcentrum Utrecht 7-41

3. Amigio Maassluis 7-41

4. HOB Nijmegen 7-31

5. InterConnect De Dieze Den Bosch 7-30

6. Snookerij Leiden 7-29

7. Mediacaster Cue Action Groningen 7-29

8. Snooker Society Doetinchem 7-27

9. Final Touch Amsterdam 7-23

10. Pompadour Breda 7-10

 

Tekst: Peter de Brie
Archieffoto: ©Corné Kuijpers

Eredivisie/Topklasse Snooker
Volg ons online