Roy van Straalen benoemd tot Bondsridder KNBB

Een tijdperk van 35 jaar biljart, pool en snookerontwikkeling in Nederland en in het bijzonder in de regio Rijnmond komt ten einde. Roy en Petra van Straalen nemen afscheid als zaalhouders (SPC Capelle).

30 april 2023

CAPELLE - Voor zijn verdiensten is Roy van Straalen tijdens een receptie in SPC Capelle beloond met de onderscheiding Bondridder KNBB.

 


Roy van Straalen krijgt uit handen van Willem La Riviere (directeur KNBB) de onderscheiding Bondsridder

 

Zo heeft Roy in het verleden zo’n 10 jaar bestuurswerk ingevuld bij de SBAN (de voorloper van sectie snooker) en daarmee aan de bakermat van snookersport gestaan, heeft hij meerdere nationale en internationale toernooien in snooker georganiseerd waaronder de Dutch Open in 1990 in de Lijnbaan en de European Open in het Intel hotel. Roy heeft aan de basis gestaan van enkele internationale top snookerreferees zoals Jan Verhaas en Johan Oomen. Heeft als gastheer gediend van vele nationale toernooien, verenigingen en teams in het driebanden, snooker, carambole en pool.

 


 

Roy en Petra hebben maar liefst vijf pool-, snooker- en biljartzalen geopend waarvan er nog drie bestaan: De Lijnbaan, Thurston, Spijkenisse, de Blaak, SPC Capelle.

 

 

Daardoor zijn er in 35 jaar zoveel ontmoetingen mogelijk gemaakt en ontelbare potjes pool, biljart en snooker gespeeld. Elkaar ontmoeten is biljarten en biljarten dat is Roy.

  

Tekst: KNBB
Foto's: Stefan Osnabrug

 

Biljartzalen/clubs/lokaliteiten Eerbetoon KNBB
Volg ons online