Rienus vanuit Siping!

SMS-berichten vanuit Siping (China), waar ervaren Nederlandse poolspeler Rienus Gennissen meedoet aan een groot Chinese 8-ball toernooi

02 juli 2018

Hij werd tweede bij de kwalificatie in Delft, het eerste officiële Chinese 8-Ball toernooi dat ooit in Nederland is gespeeld. Maar omdat winnaar Jan van Lierop door familieomstandigheden niet kon afreizen, mocht Rienus Gennissen alsnog meedoen aan de World Chinese 8-Ball Master Qualifier Siping.

Doordat in China veel communicatiemiddelen (Facebook, YouTube, Whatsapp, Gmail etc.) niet werken, stuurt Rienus op gezette tijden updates via het enige communicatiekanaal dat wel werkt: sms. Zonder foto’s – want ook die zijn niet toegestaan.

Terwijl Rienus op dit moment live op de ICEA Facebook te zien is, beginnen wij ons sms-overzicht. Gedurende de week wordt deze aangevuld! En hopelijk zo lang mogelijk – want dat zou betekenen dat Rienus het goed doet.

 

Alles over Chinese 8-Ball & de kwalificaties voor het eerste NK Chinese 8-Ball

 

 

Maandag 2 juli

“Ik moet vandaag om 13 uur spelen. De organisatie is indrukwekkend waarbij de opening iets speciaal was.”

“De sport leeft hier enorm. Heel veel mensen die samen met jou op de foto wil en niet alleen in de venue maar ook op straat.”  

“Je voelt je hier een ster. Heel speciaal. Het niveau is bijzonder hoog. Vele spelers die de tafels runnen alsof de pockets zogenoemde emmers zijn. Vandaag om 13 uur ben ik aan de beurt en ik hoop dat ik snel kan wennen want je krijgt geen inspeeltijd.“

“Ik stuur een bericht wanneer ik klaar ben.”

“Van jong tot oud ze hebben veel respect. Ze vragen keurig of ze op de foto mogen met jou. Gisteren waren we in een lokale club waarbij ik samen met een Engelsman en zuid Afrikaan waren aan het spelen en circa 15 man gingen ons opnemen met hun telefoons.” 

“Ik mag zo live op tv spelen.” 

“Dus waarschijnlijk tegen een hele goede speler. Hahah.”

 

Maandag 2 juli, direct na afloop wedstrijd

"Helaas verloren door shoot out. Stand was 5-5, ik stond 5-0 voor en miste een paar shots waardoor de tegenstander in zijn spel kwam."

"Woensdag om 09:00 mag ik weer. Dat is 3 uur in de nacht Nederlandse tijd."

 

Maandagavond 2 juli

"Vandaag meegedaan met een lokaal toernooi. 82 spelers single knockout en ik werd 2e. In de finale verloor ik 3-2."

 

Woensdagmorgen 4 juli

"Helaas - het avontuur is tot een einde gekomen."

"Vandaag moest ik tegen een Chinees waar ik achteraf hoorde dat hij regelmatig grote toernooien heeft gewonnen."

"Dat was ook te merken op de tafel. Waar de eerste game een tactische spel werd waarbij hij keer op keer uit de safety kon komen was het daarna eenrichtingsverkeer. Op drie games die hij brak schoot hij de tafel ook direct uit. Twee dry breaks van mijn kant en de tussenstand was 6-0 zonder dat ik een bal had gemist en alleen één safety niet goed had geplaatst."

"Op 6-0 mistte hij zijn eerste bal en kreeg ik een lastige lay-out waar ik voor moest gaan. De 8-ball kon heel krap in de toch al krappe pockets en die mistte ik waarna hij relaxt de 7-0 maakte."

"Het niveau is zeer hoog en mooi om te zien."

"Ik wens Cyriel heel veel plezier in een unieke omgeving en ik hoop dat hij er langer deel van uit mag maken dan wat ik heb gedaan."

"Ook wens ik Jan van Lierop veel sterkte want ondanks deze mooie ervaring weet ik heel goed dat er een zwart randje aan zit voor hem."

"Nu voorbereiden voor het EK!"

 

 

Uitgelichte foto en foto NK Pool ©Stefan Osnabrug; foto Chinese 8-ball ©KNBB Sectie Pool

 

Azië Chinese Pool Internationaal
Volg ons online