NK Snooker 2021 krijgt ontknoping in nieuw Westend Zaandam

Joris Maas verdedigt NK-titel die hij in 2019 veroverde

04 oktober 2021

 

Met het Open NK Snooker 2021 herpakt ook de snookersport zich nadat de coronapandemie vorig jaar de nationale titelstrijd onmogelijk maakte. Na de kwalificaties strijden 32 spelers in het finaleweekend van 9 en 10 oktober om de hoogste eer in Westend Zaandam, dat op een fraaie nieuwe locatie huist. Joris Maas, de kampioen van 2019, verdedigt er zijn titel. De organisatie is in handen van KNBB Snooker, in combinatie met Westend Snooker Zaandam.

 

De zwaarbevochten 5-4 winst van Joris Maas in de finale van 2019 tegen Arya Sohrabi betekende de eerste herentitel voor het Brabantse boegbeeld van eredivisionist InterConnect De Dieze Den Bosch. Maas, tegenwoordig woonachtig in het Gelderse Dreumel, had daarvoor twee keer genoegen moeten nemen met zilver. Nu heeft hij door de omstandigheden een jaar langer kunnen genieten van zijn status als nationaal snookerkampioen.

Concurrentie kan Maas in zijn strijd om het behoud van zijn kroon en de hoofdprijs van 800 euro verwachten van onder meer drie voormalige NK-winnaars. Zo wist Rotterdammer Raymon Fabrie, recordhouder met zes keer goud (1994, 1996, 1997, 1998, 2003, 2017) zich te plaatsen voor de eindronde. Ook viervoudig kampioen René van Rijsbergen uit Breda (2008, 2013, 2014, 2016) kwalificeerde zich voor de laatste 32 en liet daarbij een break van 87 optekenen, de hoogste uit de voorronden. Richard van Leeuwen uit Koog aan de Zaan, de NK-triomfator van 2015, mikt in zijn thuishonk Westend Zaandam op een tweede eindzege.

Westend heeft echter meerdere ijzers in het vuur, want ook Sebastiaan Kan, Mark Stuten, Michael Chung, Robert Tump, Henk van der Pluijm, Bobby Jahangir en Nick van den Berg zijn doorgedrongen tot de eindfase. Wie zich ook geplaatst heeft is de runner-up van 2019, Arya Sohrabi uit Voorburg, die nu gaat voor de hoogste trede van het podium. Hagenaar Maurice le Duc, ook al eens goed voor zilver, is weer van de partij in de eindfase. Tot de outsiders behoort verder onder meer Dennis van der Zee uit Leeuwarden.

Per kwalificatiedag zijn er al 4 prijswinnaars voor de hoogste break per kwalificatiedag. Deze zijn gegaan naar Jan Sachtleven (46), Dennis van der Zee (55), Jasja Kiers (67) en René van Rijsbergen (87) Na de finale ontvangen deze heren hun prijzengeld (€ 50,-).Hiermee is 87 de break to beat voor de € 150,- hoogste break prijs voor het toernooi.

Zaterdag 9 oktober worden de laatste 32 (best of 5 frames, vanaf 11.00 uur), laatste 16 (best of 5 frames, vanaf 16.00 uur) en de kwartfinales (best of 7 frames, vanaf 19.00 uur) afgewerkt. Zondag 10 oktober volgt de ontknoping met de halve finale (best of 7 frames, vanaf 12.00 uur) en de finale (best of 9 frames, vanaf 16:30 uur). (na finish F1, welke op meerdere grote schermen te volgen is in westend)

 

 

Locatie van het NK Snooker 2021 is Westend Zaandam, Gedempte Gracht 3, 1506 CA Zaandam, telefoon 075-6703125.. 

Meer informatie is te vinden op www.westendsnooker.nl en www.knbb.nl.

Het slotweekend is via een livestream te volgen op youtube.com-snooker tv nl en fb.com/knbbsnooker.

 

De 32 spelers in de eindronde van het KNBB NK Snooker 2021 per meldtijd:

10:30 melden:

Robert Tump (Heiloo), Gerard van Kordenoordt (Leeuwarden), Bobby Jahangir (Hoofddorp), Nick van den Berg (Zaandam), Feylin Janssen (Utrecht), Raymon Fabrie (Rotterdam), Joris van Amersvoort (Hilversum), Henk van der Pluijm (Zaandam), Ronald Rennen (Groningen), Raymond Huisman (Den Haag), Kendrew Oei (Amsterdam), Kevin Oei (Amsterdam), Mark Stuten (Zaandam), Arya Sohrabi (Voorburg), Christiaan Ros (Hilversum) en Chris Scheele (Den Bosch).

 

13:00 melden:

Joris Maas (Dreumel), Ivo Aarts (Buchten), Ameer Baksh (Hoogvliet), Ronald Brouwer (Bussum), Michael Chung (Zaandam), Maurice le Duc (Den Haag), Berry Franssen (Schijndel), Bas Herberigs (Den Haag), Sebastiaan Kan (Zaandam), Johan Koops (Groningen), Richard van Leeuwen (Koog a/d Zaan), Jerom Meeus (Bergschenhoek), Maurice Rijk (Bergen op Zoom), René van Rijsbergen (Breda), Arko te Velde (Almere) en Dennis van der Zee (Leeuwarden)

 

De indeling per meldtijd is willekeurig geloot. De wedstrijden worden 15 minuten voor speeltijd geloot. 

 

Tekst: Peter de Brie
Bewerking: KNBB Sectie Snooker
Poster: KNBB Sectie Snooker

Initiatieven NK Snooker
Volg ons online