Laatste weekend NK Snooker grote climax

Op één dag de finales van het NK Heren, het NK Dames en het NK Junioren!

25 mei 2018

Het zijn mooie weekends geweest in Westend Snooker! Deze fijne snookerlocatie is al sinds 28 april ieder weekend gastheer van de verschillende disciplines van het NK Snooker. Denk aan het NK Senioren, het NK 6-reds of het NK Koppels.

 

 

Dit weekend is het afsluitende weekend van het NK Snooker - waarbij vooral zondag 27 mei als een echte Super Sunday kan worden beschouwd. Dan worden namelijk zowel het NK Heren, het NK Dames als het NK Junioren beslist!

 

 

Sowieso was het in afgelopen weekends ook al druk in de fraaie snookerruimte van Westend. Spelers konden als altijd genieten van het goede materiaal, ditmaal zelfs met gloednieuwe Simonis lakens. De betrokkenheid van de organisatie bij het snooker was evident.

 

 

Dat was ook het geval op zondag 6 mei, toen niemand minder dan internationaal toparbiter Jan Verhaas aanwezig was in Westend om te discussieren over de (foul and a) miss-regel. Kern van de discussie: is deze regel niet te streng (of beter gezegd: wordt hij niet te streng toegepast?) op snookerevenementen die niet op absoluut topniveau zijn. Schrikt deze regel mogelijk potentiele/toekomstige spelers af?

Het was een mooie discussie, vooral gericht op dames en jeugd, en waarbij direct besloten werd het NK Dames met een aangepaste (minder strenge) miss-regel te spelen. Dit is in het weekend van 13 mei naar tevredenheid gebeurd; komend weekend is de finale met de laatste acht dames. Na afloop van het NK zal een evaluatie van de aangepaste regel plaatsvinden met de dames.

 

 

Niets te klagen dus volgens Paul Swanenburg van KNBB Sectie Snooker. Swanenburg: "De spelers hebben het tot nu toe fijn gevonden, de locatie is top, en de publieke belangstelling is goed. Het zou komend weekend wel eens een volle bak kunnen worden - en dit zou dan een mooie afsluiting zijn van vijf heerlijke weekends NK Snooker!"

 

 

Alles over het NK Snooker
Facebook KNBB Sectie Snooker
Live wedstrijden via Facebook Westend Snooker
Uitslagen NK Snooker Heren (Cuescore)
Uitslagen NK Snooker Dames (Cuescore)
Uitslagen NK Snooker Junioren (Cuescore)
 

Tekst: Rolf Slotboom
Foto's voorgaande weekends NK Snooker 2018: Martin van Zeelt

NK Snooker
Volg ons online