Koploper De Dieze wint topper van SC Utrecht

Westend Zaandam tweede na 8-1 zege op Pompadour

19 december 2016

InterConnect De Dieze uit Den Bosch blijft leider in de KNBB eredivisie snooker nadat het zaterdag 10 december in de achtste speelronde thuis de topper tegen Sportcentrum Utrecht met 7-2 won.

Westend Zaandam volgt in de stand op een punt, na de 8-1 winst op hekkensluiter Pompadour Breda. Amigio/Inpower haalde het thuis in Maassluis met 7-2 van Snooker Society Doetinchem en staat derde. Het Amsterdamse Final Touch verloor bij Vlaardingen met 5-4. Snookerij Leiden ontstijgt de gevarenzone na een 6-3 zege op HOB Nijmegen.

Bij InterConnect De Dieze bleef de Belg Jurgen van Roy ongeslagen tegen Roy Stolk, Rene Dikstra en Jerom Meeus van Sportcentrum Utrecht. Van Roy liet daarbij ook een 109-break optekenen. Joris Maas en Bjorn Kock wonnen namens de thuisploeg twee wedstrijden, maar verloren respectievelijk van Dikstra en Stolk, in beide gevallen met 2-3 op de laatste kleuren. Door de 7-2 bij InterConnect De Dieze aan kop, SC Utrecht ziet de kloof met de top drie groeien.

Westend Zaandam hijst zich weer helemaal in het spoor van de Bossche leider dankzij de 8-1 wint bij Pompadour in Breda. Jimmy Cai was op dreef met drie zeges tegen Dominique Hovens, Anton Janssen en Richard Vernimmen, waarbij Cai een 98 maakte. Ook Ton Berkhout won drie keer. Vernimmen redde de Brabantse eer met winst op Sebastiaan Kan. Westend volgt InterConnect De Dieze op een puntje.

Titelhouder Amigio/Inpower staat derde op drie punten na de 7-2 thuiszege op het gepromoveerde Snooker Society Doetinchem. Jelle Kijlstra won zijn dire partijen tegen Pieter Kodde, Pascal Sars en Jan Sachtleven, maar Jean-Pierre Nelemans verloor van Sars en Kodde wist met 3-2 op zwart te winnen van Nederlands kampioen Rene van Rijsbergen, die wel 60 en 67 maakte tegen Sachtleven.

Snookerij Leiden won thuis met 6-3 van HOB Nijmegen, waarbij Wim Monfils ongeslagen bleef tegen Freek Bettonviel, David O'Halloran en de Zeeuw Frans Diepstraten. Xander van Rossem won ook van Bettonviel, John van der Zwart versloeg Diepstraten en O'Halloran.

Snookercafe Vlaardingen boekte zijn tweede zege sinds de promotie door thuis met 5-4 te winnen van Final Touch Amsterdam. Raymond Bresser won zijn drie partijen tegen Arnoud de la Mar, Frans Veling en Patrick Matthiesssen, Marko Reijers verloor drie keer. Marco de Graaff verloor alleen van Veling.

8e speelronde KNBB eredivisie snooker, zaterdag 10 december 2016
InterConnect De Dieze (Den Bosch) - Sportcentrum Utrecht (Utrecht) 7-2
Westend (Zaandam) - Pompadour (Breda) 8-1
Amigio/Inpower (Maassluis) - Snooker Society (Doetinchem) 7-2
Vlaardingen (Vlaardingen) - Final Touch (Amsterdam) 5-4
Snookerij (Leiden) - HOB Nijmegen (Nijmegen) 6-3

Stand:
1. InterConnect De Dieze 8-54
2. Westend 8-53
3. Amigio/Inpower 8-51
4. Sportcentrum Utrecht 8-41
5. Final Touch 8-35
6. Snookerij 8-33
7. HOB Nijmegen 26
8. Snooker Society 8-24
9. Vlaardingen 8-24
10. Pompadour 8-19

Competitie Snooker
Volg ons online