Joris Maas ROKiT World Seniors Championship

Joris Maas uitgeschakeld op het ROKiT World Seniors Championship in Sheffield, toch een unieke ervaring

21 augustus 2019

Joris Maas heeft zich niet weten te plaatsen voor de kwartfinales van het ROKiT World Seniors Championship in het Crucible Theatre te Sheffield. Hij werd uitgeschakeld door de Ier Leo Fernandez. In zijn eigen woorden: was het wel een unieke en geweldige ervaring om in de Crucible Theatre in Sheffield te mogen staan. Vooral de aandacht eromheen waarbij hij handtekeningen aan fans mocht uitdelen en met legendes als Stephen Hendry, John Parrot en Jimmy White mocht optrekken voor een paar dagen. Volgens Maas was hij in een goede vorm naar Sheffield afgereisd. Dit bleek ook wel uit het feit dat hij in de trainingsruimte achter de coulisen meerdere malen de tafel leeg speelde onder het toeziend oog van diverse legendes, die daar toch best van onder de indruk waren. De wedstrijddag zelf gaf Maas aan toch wel behoorlijk zenuwachtig te zijn, maar dit tijdens de wedstrijd zoveel mogelijk onder bedwang te houden om zijn tegenstander niets te laten merken. Al met al een unieke ervaring om nooit meer te vergeten.  

Team Joris de avond voor de wedstrijd nog vol goede moed. 

Joris Maas in actie onder het toeziend oog van scheidsrechter Michaela Tabb.

Wedstrijd verslag 

Joris Maas begon goed aan de wedstrijd. Na enkele moeilijke ballen gepot te hebben in het eerste frame kwam hij kaarsrecht op zwart terecht waardoor hij geen kant meer op kon. Hierdoor bleef het bij een break van 23 waarna de goed spelende Ier Leo Fernandez de wedstrijd naar zich toe trok met onder andere breaks van 36, 41 en 70 en daarbij Joris Maas nauwelijks nog de kans gaf om terug te komen in de wedstrijd. Waardoor de einduitslag van 3-0 op het bord kwam te staan.

De wedstrijd van Joris Maas tegen Leo Fernandez kan men in het geheel hier terugzien. (de wedstrijd in het filmpje begint vanaf 15.30min)  

Het toernooi werd uit eindelijk gewonnen door The Whirlwind Jimmy White die in de finale met 5-3 Darren Morgen versloeg, en zo na 6 verloren WK finales toch een keer op de hoogste trede mocht staan in Crucible Theatre in Sheffield.

 

 

Senioren Snooker WK
Volg ons online