InterConnect De Dieze herovert leiding eredivisie snooker

Titelverdediger Amigio/Inpower thuis onderuit tegen HOB Nijmegen

06 maart 2017

Regerend landskampioen Amigio/Inpower uit Maassluis heeft niet lang kunnen genieten van de koppositie die het veroverde in de vorige speelronde van de KNBB eredivisie snooker. De ploeg verloor zaterdag 4 maart in de veertiende van de achttien speelronden thuis verrassend met 4-5 van HOB Nijmegen. InterConnect De Dieze Den Bosch, dat Final Touch Amsterdam met 9-0 op de pijnbank legde, gaat nu weer aan de leiding, voor Westend Zaandam, dat met 7-2 won van Vlaardingen.

Viervoudig NK-winnaar Rene van Rijsbergen, kopman van Amigio/Inpower, is doorgaans goed voor drie wedstrijdpunten, maar de Bredanaar won dit keer alleen van Peter Phoelich van HOB Nijmegen. Tegen Freek Bettonviel (1-3) en de Ier David O'Halloran (2-3) redde Van Rijsbergen het niet. Jean-Pierre Nelemans daarentegen bleef ongeslagen voor de thuisploeg, maar aangezien Tonnie Kok drie keer in het stof moest bijten - met een 2-3 tegen zowel Bettonviel als Phoelich - verloor Amigio met 4-5 van HOB en zakt naar de derde plaats.

InterConnect De Dieze denderde meteen door naar de leiding met een 9-0 thuiszege in Den Bosch op Final Touch Amsterdam. Joris Maas, Bjorn Kock en de Belg Alain Vandersteen lieten geen enkel steekje vallen tegen de bezoekers Frans Veling, Vidit Aggarwal en Mischa Marchi. De Amsterdammers vallen daardoor terug naar de zevende plaats.

Westend won thuis in Zaandam met 7-2 van het gepromoveerde Vlaardingen en volgt in de stand nu op twee punten van InterConnect De Dieze. Ton Berkhout scoorde drie op drie tegen Bram Hofland, Marco de Graaff en Rene Tinge. Sebastiaan Kan, die met 3-2 Hofland vloerde, ging wel met 1-3 onderuit tegen De Graaff. Jimmy Cai won ook twee keer, maar verloor met 1-3 van Hofland. Vlaardingen deelt de voorlaatste plaats, die ook degradatie betekent, met Snooker Society Doetinchem.

Snooker Society Doetinchem pakte drie wedstrijdpunten mee op bezoek bij Snookerij Leiden en dat hadden er nog meer kunnen zijn. Aan Leidse zijde verloor Rogier van der Kamp met 3-2 van Pascal Sars, maar won wel van Martijn Woonings en Raymond Bruil, al had hij daar telkens een vijfde frame voor nodig. Wim Monfils verloor van Bruil, maar won ook twee keer met 3-2 van Sars en Woonings. Xander van Rossem versloeg Bruil en Woonings, maar verloor van Sars. Zo werd het 6-3 voor Snookerij, dat klimt naar het linker rijtje, op de vijfde plaats.

Sportcentrum Utrecht wist zelfs zonder kopman Roy Stolk thuis met 9-0 te winnen van Pompadour Breda, dat zo nog nadrukkelijker werd vastgepind op de laatste plaats. Florian Moederscheim, Rene Dikstra en Martin Brinks voltrokken het vonnis over Anton Janssen, Dominique Hovens en Martijn Adam. Janssen verloor overigens maar met 2-3 van Dikstra en Adam sneuvelde zelfs drie keer pas in de vijfde en beslissende frame.

 

14e speelronde KNBB eredivisie snooker, zaterdag 4 maart 2017:

Amigio/Inpower (Maassluis) - HOB Nijmegen (Nijmegen) 4-5

InterConnect De Dieze (Den Bosch) - Final Touch (Amsterdam) 9-0

Westend (Zaandam) - Vlaardingen (Vlaardingen) 7-2

Sportcentrum Utrecht (Utrecht) - Pompadour (Breda) 9-0

Snookerij (Leiden) - Snooker Society (Doetinchem) 6-3

 

Stand:

1. InterConnect De Dieze 14-93

2. Westend 14-91

3. Amigio/Inpower 14-90

4. Sportcentrum Utrecht 14-79

5. Snookerij 14-54

6. HOB Nijmegen 14-53

7. Final Touch 14-52

8. Vlaardingen 14-45

9. Snooker Society 14-45

10. Pompadour 14-28

 

Tekst: Peter de Brie

Competitie Snooker
Volg ons online