Hergroepering aan kop in KNBB Eredivisie Snooker

Winst Westend en Final Touch 2, koploper DSA verliest met liefst 8-1 van titelverdediger Amigio Maassluis

 

15 maart 2024

Met Mike van Voort, Ed Geels en Shahzeb Kamal in de basis was Westend afgereisd naar Vleuten voor de confrontatie met Snooker Utrecht. Het Noord-Hollandse drietal won alle partijen tegen Eddie Bongers en ook Pascal van Westerop, die een ronde eerder nog een beresterke eredivisie-rentree had gemaakt. Geels wist bovendien met 3-2 te winnen van de jeugdige uitblinker van Snooker Utrecht, Hugo van Houten. Die pakte nog wel twee overwinningen namens de thuisploeg door Van Voorst en Kamal over de knie te leggen. Zo werd het 7-2 voor Westend dat nu zes overwinningen uit acht partijen telt en het beste 'doelsaldo' heeft.

 


 

Final Touch 2, dat lang alleen aan kop ging, reisde af naar Brabant voor een bezoek aan bekerwinnaar Newdoor DD Veghel. Namens de Amsterdammers won Kendrew Oei zijn drie partijen tegen Berry Fransen, de Belg Alain Vandersteen en ook tegen meervoudig NK-winnaar Joris Maas. Ook Kevin Oei versloeg Vandersteen en Fransen, maar moest buigen voor Maas, die eveneens van Dean Mitchell won. De Brit kwam tegen Franssen tot zijn enige zege, maar dat volstond ruimschoots voor een 6-3 totaalzege voor Final Touch 2 dat zo ook op zes uit acht komt.

 

 

PlusConsultants DSA Rijen ging als leider op visite bij regerend landskampioen Amigio Maassluis. Zonder de Belgische veelvraat Sybren Sokolowski kwam DSA niet in de buurt van een stunt. Bij de thuisploeg wonnen zowel René van Rijsbergen als Ameer Baksh hun drie wedstrijden tegen John van Gorp, Gijs van Westenbrugge en de Ier David O'Halloran. Tonnie Kok won ook van O'Halloran en Van Gorp, maar legde met 1-3 het loodje tegen Van Westenbrugge, die zo met het enige DSA-punt een whitewash wist te voorkomen: 8-1 voor Amigio, dat nu vijf overwinningen beet heeft, DSA gaat nog mede aan kop met zes stuks.

 

 

Final Touch 1 won thuis in Amsterdam met 5-4 van Vlaardingen. Weliswaar verloren Joeri Reisig, Mischa Marchi en Steven McGuinness allemaal van Jerom Meeus, maar ze versloegen ook alle drie René Tinge. McGuinness verloor ook van Maurice le Duc, maar die redde het niet tegen Reisig en Marchi, zodat de Vlaardingers toch met 5-4 de winst aan de Amsterdammers moesten laten.

 

8e speelronde KNBB Eredivisie Snooker '23/'24, zaterdag 9 maart

Snooker Utrecht (Vleuten) - Westend (Zaandam) 2-7

Newdoor DD (Veghel) - Final Touch 2 (Amsterdam) 3-6

Amigio (Maassluis) - PlusConsultants DSA (Rijen) 8-1

Final Touch (Amsterdam) - Vlaardingen (Vlaardingen) 5-4

 

Stand KNBB Eredivisie Snooker '23/'24 na 8 van de 14 speelronden

1. Westend (Zaandam) 8-6 (48-24)

2. PlusConsultants DSA (Rijen) 8-6 (40-32)

3. Final Touch 2 (Amsterdam) 8-6 (39-33)

4. Amigio (Maassluis) 8-5 (45-27)

5. Final Touch (Amsterdam) 8-4 (33-39)

6. Snooker Utrecht (Vleuten) 8-3 (36-36)

7. Vlaardingen (Vlaardingen) 8-1 (25-47)

8. Newdoor DD (Veghel) 8-1 (22-50)

 

De stand in de KNBB Eredivisie Snooker wordt dit seizoen niet langer bepaald door het aantal gewonnen individuele partijen, maar door het aantal winstpartijen per team. Je kunt dus beter drie keer winnen met 5-4, dan twee keer met 8-1 maar ook een match met 4-5 verliezen.

 

Tekst: Peter de Brie
Foto's: Corné Kuijpers|
Foto's Shahzab Kamal en Ed Geels via Berry Franssen


 

Eredivisie/Topklasse Snooker
Volg ons online