Hergroepering aan kop eredivisie snooker

Westend wint topper tegen De Dieze met 7-2; drie ploegen aan kop met zelfde puntenaantal

30 januari 2017

De strijd om de titel in de KNBB eredivisie snooker 2016/2017 belooft een langdurige, spannende open strijd te worden. Tijdens de elfde van de achttien speelronden op zaterdag 28 januari heeft er een hergroepering plaatsgevonden waardoor er nu een kopgroep van drie overblijft met exact evenveel punten en winstpartijen: Westend Zaandam, titelverdediger Amigio/Inpower uit Maassluis en InterConnect De Dieze uit Den Bosch.

 

Westend boekte thuis een 7-2 zege in de topper tegen InterConnect De Dieze. Sebastiaan Kan won niet alleen van Nick Tielemans en de Belg Alain Vandersteen, maar versloeg ook de Bossche kopman Joris Maas met 3-1. Maas herpakte zich wel met winst op Jimmy Cai (3-0) en Ton Berkhout (3-1), maar aangezien Cai en Berkhout wel wonnen van Tielemans en Vandersteen konden de Zaandammers victorie kraaien. Met 69 punten kwam Westend exact op gelijke hoogte met De Dieze.

 

De kampioen van vorig seizoen, Amigio/Inpower, voegde zich ook met 69 punten bij dit tweespan door op bezoek bij Snookerij Leiden met de maximale 9-0 score te winnen. Nederlands kampioen Rene van Rijsbergen uit Breda won mede dankzij een 90-break ruim van Xander van Rossem en klopte ook Remco Bonnet en Martijn Verzaal. Ameer Baksh en Tonnie Kok volgden dat voorbeeld. De spannendste partij was nog die tussen Bonnet en Baksh, maar ook die viel met 3-2 uit in het voordeel van de ploeg uit Maassluis.

 

Final Touch won thuis in Amsterdam ook met 9-0, van hekkensluiter Pompadour Breda dat nu al serieus moet gaan vrezen voor degradatie. Frans Veling, Vidit Aggarwal en Mischa Marchi boekten hun optimale resultaat tegen de zuiderse bezoekers Richard Vernimmen, Anton Janssen en Dominique Hovens. Zo nestelt Final Touch zich net in het linker rijtje.

 

Sportcentrum Utrecht won onder aanvoering van kopman Roy Stolk met 5-4 bij Vlaardingen en handhaaft zich zo op de vierde plaats. Stolk versloeg zelf Bo Speyer, Marinus Teerling en Marco de Graaff. Zijn teamgenoten Martin Brinks en Jerom Meeus pakte het vierde en het vijfde Utrechtse punt tegen Teerling.

 

Snooker Society Doetinchem en HOB Nijmegen vochten een spannende Gelderse derby uit, die door de gasten met 5-4 werd gewonnen. Freek Bettonviel scoorde voor HOB drie op drie door Pascal Sars, Martijn Woonings en Raymond Bruil te verslaan. Peter Phoelich kwam niet tot winst, maar Mark Koppert voorkwam een thuiszege van Snooker Society door Sars en Woonings te verslaan.

 

11e speelronde eredivisie snooker, zaterdag 28 januari 2017

Westend (Zaandam) - InterConnect De Dieze (Den Bosch) 7-2

Snookerij (Leiden) - Amigio/Inpower (Maassluis) 0-9

Final Touch (Amsterdam) - Pompadour (Breda) 9-0

Vlaardingen (Vlaardingen) - Sportcentrum Utrecht (Utrecht) 4-5

Snooker Society (Doetinchem) - HOB Nijmegen (Nijmegen) 4-5

 

 

Stand

1. Westend 11-69

2. Amigio/Inpower 11-69

3. InterConnect De Dieze 11-69

4. Sportcentrum Utrecht 11-58

5. Final Touch 11-49

6. Snookerij 11-42

7. Vlaardingen 11-42

8. HOB Nijmegen 11-39

9. Snooker Society 11-35

10. Pompadour 11-23

 

Door: Peter de Brie

 

Zie hier ook het verslag van Annet van Riel (Snookerblog)

Competitie Eredivisie/Topklasse Snooker
Volg ons online