Hannah Graaf prolongeert titel NK Snooker Dames

Hannah Graaf heeft zondag 26 mei bij Snookervereniging Utrecht in Vleuten succesvol haar titel verdedigd op het Nederlands Kampioenschap Dames. In een spannende finale versloeg zij debutante Ka Yu Man met 2-0. Voor Graaf was het al haar derde finale op rij, twee edities geleden verloor zij haar eerste finale nipt tegen Janice van Gastel.

09 juni 2024

VLEUTEN - Ook in de poulefase werd Graaf al overtuigend eerste. Man stelde de tweede plaats in de poule veilig door o.a. een 2-0 overwinning op Maryl de Lignie, finaliste van vorig jaar, die op haart beurt wel als enige een frame wist te pakken tegen Graaf. Riet de Vlieger en Adrienne van Gorp-Adam eindigden als vierde en vijfde in de poule.

 

 

De re-match tussen Graaf en Man was zeker finalewaardig; mooie pots en een enkele onverwachte misser van beide kanten maakten het tot de laatste bal onmogelijk om een winnaar te voorspellen. Beide frames werden pas op de laatste zwarte bal beslist, waarbij Graaf in het tweede frame terug moest komen van een achterstand die ze al bijna het hele frame had. Naast dat er fanatiek gespeeld werd, hebben de deelneemsters en supporters gezorgd voor een dag met veel gezelligheid en sportiviteit.

 

Uitslagen NK Snooker Dames (Cuescore)

 

Tekst & foto: KNBB Sectie Snooker

Dames NK Snooker
Volg ons online