Geweldig EK Snooker Onder 18 voor Hugo van Houten strandt in kwartfinale

Zijn nationale doorbraak heeft hij al gemaakt, zijn internationale doorbraak krijgt nu ook steeds meer gestalte. Hugo van Houten in zijn eigen woorden over het EK Onder 18 in Sarajevo, Bosnië

15 maart 2024

SARAJEVO - Hugo van Houten blikte deze morgen (vlak voor de start van zijn EK Onder 21 toernooi(waar hij zijn eerste wedstrijd in de groepsfase winnend afsloot), terug op zijn mooie EK Onder 18 ervaring. In zijn eigen woorden:

Wauw, wat een toernooi was dat!

Het begon natuurlijk eerst in de poule, waar ik nog een beetje warm moest draaien. Ik merkte wel dat ik er na elke partij steeds iets beter in kwam.

Ik won mijn 3 poulewedstrijden met:

3-0

3-0

3-1

Ik was als nummer 8 geplaatst voor de knockout.

 

 

Daar moest ik tegen een Ier voor de laatste 32. Het was een beetje een struggle wedstrijd, maar omdat ik hem goed onder druk hield met goeie safety’s, was het voor hem nog net iets lastiger dan voor mij. Zo won ik in de laatste 32 weer met 3-0.

Toen naar de laatste 16. Daar moest ik tegen een Schot waarvan ik wist dat hij wel goed kon spelen. Ik kwam 1-0 voor, maar hij kwam daarna met 1-2 voor. Het 4e frame stond hij ook goed voor, maar door een goede comeback van mij werd het 2-2.

Het beslissende frame was ik echt heel goed. Ik heb in het hele frame 1 foutje gemaakt. Het was echt een overtuigende score (volgens mij iets van 60-0).

Zo won ik die wedstrijd dus na 1-2 achter te komen nog met 3-2. Ik ben echt zo blij met die wedstrijd en vooral het laatste frame. We weten natuurlijk inmiddels wel dat ik kan snookeren, maar om het op zo’n moment te laten zien wanneer het echt moet, dat is echt een geweldig gevoel!!

Toen dus in de kwartfinale. Hier moest ik tegen echt een goeie jongen, hij maakte volgens mij 2 breaks van 70+ en nog een 50+. Ik kreeg wel een paar kansjes, maar ik was na de hele dag achter elkaar spelen (laatste poulewedstrijd 10.00, laatste 32 14.30, laatste 16 18.30, en dus toen 12 uur verder nog de kwartfinale spelen) mijn concentratie een beetje aan het verliezen.

Dat was jammer, maar wel begrijpelijk. En dat ik tegen zo’n jongen verlies, dat is zeker geen schande!

Ik ben echt zo blij met dit toernooi! Wat ik al zei, om het hier ook te kunnen laten zien dat is echt geweldig!

Komend jaar weer flink aan de bak, want als ik hem volgend jaar weer tegenkom wil ik niet verliezen ;)

Ik ben echt heel dankbaar voor deze ervaring en ik wil echt iedereen bedanken voor de goede en lieve steun, dat betekent echt heel veel voor me!!

 

 

Zometeen om 13.00 moet ik weer spelen, voor de U21.

Vanavond weer om 19.00 ook voor de U21.

En morgen de laatste poulewedstrijd voor de U21.

Maar wat er nu ook gebeurd, ik ben echt al ontzettend blij dat ik dit heb weten te presteren op zo’n niveau!

 

 

Alles over het EK Snooker:
www.knbb.nl/agenda/ek-snooker

 

Tekst: Hugo van Houten
Intro: KNBB
Fotocollages: Angelica Ettema (met foto’s & schema’s EBSA, plus foto Corné Kuijpers)
Foto Hugo aan tafel: Angelica Ettema


 

EK Houten, Hugo van Jeugd/Junioren
Volg ons online