Foutloos Westend alleen aan kop in eredivisie

Roy Stolk ziet maximumkans stranden op 112

06 februari 2017

De kopgroep van drie in de KNBB eredivisie snooker, die vorige week nog exact gelijk stond in punten, is zaterdag 4 februari in de twaalfde speelronde een beetje uit elkaar gevallen. De titelkandidaten zitten elkaar echter nog wel op de hielen. Westend Zaandam leidt, voor Amigio/Inpower uit Maassluis en InterConnect  De Dieze uit Den Bosch.

Westend liet thuis geen enkele kruimel over voor Snooker Society Doetinchem, dat met 9-0 werd afgeserveerd. Sebastiaan Kan, Ton Berkhout en Jimmy Cai legden een foutloos parcours af tegen Pieter Kodde, Pascal Sars en Martijn Woonings. Deze laatste was nog het dichtst bij een punt namens de gasten, hij verloor met 2-3 van Cai. Westend komt zo weer alleen aan kop, Snooker Society staat negende. De nummers negen en tien degraderen aan het eind van het seizoen.

Titelverdediger Amigio/Inpower won thuis de Zuid-Hollandse derby tegen Vlaardingen met 8-1. Nederlands kampioen Rene van Rijsbergen uit Breda won zijn drie partijen tegen Rene Tinge, Marinus Teerling en Marko Reijers. Ook Ameer Baksh uit Hoogvliet bleef namens de formatie uit Maassluis ongeslagen. Reijers wist de eer van de gasten te redden met een 3-2 zege op Jean-Pierre Nelemans, die wel van Teerling en Tinge won. Amigio/Inpower volgt nu op 1 punt van Westend, Vlaardingen staat achtste, net boven de degradatiestreep.

InterConnect De Dieze won thuis in Den Bosch met 6-3 van Snookerij Leiden. Kopman Joris Maas rekende af met de oppositie van Martijn Verzaal, Xander van Rossem en de jonge Mick van der Kamp. Van Rossem wist echter wel te winnen van de Bossche troeven Ivo Kraus en Nick Tielemans. Het derde punt van de Leidse bezoekers werd veroverd door Mick van der Kamp, zoon van voormalig Nederlands koppelkampioen Rogier van der Kamp. Mick viel voor de tweede keer in tijdens een eredivisiewedstrijd en won nu voor het eerst een partij: met 3-2 op zwart van Kraus. InterConnect De Dieze staat nu derde, op drie punten van Westend. Snookerij bekleedt de zesde plaats.

Bij Sportcentrum Utrecht bleek Roy Stolk weer eens ouderwets op dreef en legde de basis voor de 6-3 zege op Final Touch uit Amsterdam. De veelvoudig NK-winnaar en eredivisiekampioen won zijn drie wedstrijden tegen Vidit Aggarwal, Mischa Marchi en Frans Veling. Tegen Aggarwal bouwde Stolk bovendien een break van 112 op, maar miste de laatste rode bal op weg naar een mogelijke maximum. Voor de Amsterdammers sleepte Veling tegen Rene Dikstra en Jerom Meeus een 3-2 overwinning uit het vuur. Mischa Marchi won met 3-2 van Meeus. Dikstra versloeg Aggarwal en Marchi, Meeus won ook van Aggarwal.

In het rechter rijtje boekte HOB Nijmegen een nuttige 6-3 zege op hekkensluiter Pompadour Breda. De Ier David O'Halloran won namens HOB drie keer tegen Jurgen Gruson, Martijn Adam en Brian Wetzel. Internationaal scheidsrechter Gruson pakte voor de thuisploeg wel twee punten door Freek Bettonviel (3-1) en Peter Phoelich (3-0) te verslaan. Ook Adam won van Phoelich. HOB Nijmegen deelt de veilige zesde plaats met Snookerij, Pompadour blijft vooralsnog laatste.

12e speelronde KNBB Eredivisie Snooker, zaterdag 4 februari 2017

Westend (Zaandam) - Snooker Society (Doetinchem) 9-0

Amigio/Inpower (Maassluis) - Vlaardingen (Vlaardingen) 8-1

InterConnect De Dieze (Den Bosch) - Snookerij (Leiden) 6-3

Sportcentrum Utrecht (Utrecht) - Final Touch (Amsterdam) 6-3

Pompadour (Breda) - HOB Nijmegen (Nijmegen) 3-6

Stand

1. Westend 12-78

2. Amigio/Inpower 12-77

3. InterConnect De Dieze 12-75

4. Sportcentrum Utrecht 12-64

5. Final Touch 12-54

6. Snookerij 12-45

7. HOB Nijmegen 12-45

8. Vlaardingen 12-43

9. Snooker Society 12-35

10. Pompadour 12-26

Tekst: Peter de Brie

Competitie Eredivisie/Topklasse Snooker
Volg ons online