Final Touch 2 alleen aan kop in KNBB Eredivisie Snooker '23/'24

Belgische troef Sokolowski helpt DSA aan winst op Westend; jongelingen Hugo van Houten en Jasha Kiers kloppen Joris Maas

04 december 2023

De Amsterdamse promovendus Final Touch 2 gaat na vier speeldagen alleen aan kop in de KNBB Eredivisie Snooker '23/'24. Uit bij hekkensluiter Vlaardingen werd zaterdag 2 december met 6-3 gewonnen. Westend Zaandam verloor thuis met 4-5 van PlusConsultants DSA uit Rijen, deze teams staan nu tweede en derde.

 

Bij Vlaardingen ontpopte voormalig Nederlandse vice-kampioen Maurice le Duc zich tot de grote man tegen het bezoekende Final Touch 2. De geroutineerde Hagenaar won zijn drie duels met de Amsterdamse gasten allemaal, tegen Dean Mitchell (3-1), Kendrew Oei (3-2) en Kevin Oei (3-0). Bram Hofland en René Tinge bleven aan Vlaardingse zijde echter zonder zege, al dwongen ze beiden Kendrew Oei tot een beslissende vijfde frame, maar Oei redde het toch twee keer met 3-2. Ook Mitchell en Kevin Oei pakten allebei twee keer winst. Dankzij de 6-3 totaalzege is Final Touch 2 als enige nog ongeslagen na vier speelronden, Vlaardingen boekte als enige nog geen overwinning.

 

 

Westend Zaandam, medekoploper tot en met vorige week, moest dit keer thuis nipt met 4-5 zijn meerdere erkennen in PlusConsultants DSA uit het Brabantse Rijen. Opnieuw bleek de Belg Sybren Sokolowski van goudwaarde voor de DSA-ploeg, hij versloeg Henk van der Pluijm (3-1), Mike van Voorst (3-0) en de Fries Dennis van der Zee (3-2). Tegen Van der Zee liet Sokolowski, die tot nu toe al zijn negen matches won dit seizoen, bovendien een 91-clearance optekenen. De tweede DSA-Belg Nick Jansen won eveneens van Van der Zee en daarin slaagde ook de Brabantse Ier David O'Halloran, wat de gasten de 4-5 winst opleverde. Westend staat nu tweede met 3 uit 4, evenals DSA, dat echter een iets lager 'doelsaldo' heeft.

 

 

Titelverdediger Amigio Maassluis, die de voorbije twee partijen met 4-5 had verloren, wist nu op bezoek bij eeuwige rivaal Final Touch Amsterdam met 5-4 cijfers te winnen. De Bredase Amigio-kopman René van Rijsbergen droeg daar maximaal aan bij door zijn duels met Frans Veling, Mischa Marchi en Vidit Aggarwal stuk voor stuk te winnen. Namens de Zuid-Hollandse gasten wist Ameer Baksh ook te winnen van Veling en Aggarwal, telkens met 3-2. Wel verloor Baksh met 2-3 van Marchi. Amar Chedoe slaagde er niet te winnen voor Amigio, dat wel met 4-5 een belangrijk wedstrijdpunt mee naar huis nam.

 


 

Snooker Utrecht boekte thuis in Vleuten een ruime 7-2 overwinning op Newdoor DD Veghel, waarbij de Brabantse kopman Joris Maas, vaak goed voor drie overwinningen, dit keer opmerkelijk genoeg op nul werd gehouden. De jonge Utrechtse beloften Jasha Kiers (tweede op het laatste NK) en Hugo van Houten wisten beiden met 3-2 van voormalig Nederlands kampioen Maas te winnen en versloegen bovendien beiden Nick Tielemans en Chris Scheele. Deze twee zuiderlingen wonnen wel van Eddie Bongers, maar die verraste dan weer met een 3-1 triomf over Maas. Door de 7-2 heeft Snooker Utrecht nu zijn eerste seizoenszege te pakken.

 

De vijfde speelronde van de KNBB Eredivisie Snooker '23/'24 volgt op zaterdag 20 januari.

 

4e speelronde KNBB Eredivisie Snooker '23/'24, zaterdag 2 december 2023 

Vlaardingen (Vlaardingen) - Final Touch 2 (Amsterdam) 3-6

Snooker Utrecht (Vleuten) - Newdoor DD (Veghel) 7-2

Westend (Zaandam) - PlusConsultants DSA (Rijen) 4-5 *

Final Touch (Amsterdam) - Amigio (Maassluis) 4-5

* Sybren Sokolowski (DSA) maakte een 91-clearance tegen Dennis van der Zee (Final Touch).

 

Stand KNBB Eredivisie Snooker '23/'24 na 4 van de 14 speelronden

1. Final Touch 2 (Amsterdam) 4-4 (22-14)

2. Westend (Zaandam) 4-3 (23-13)

3. PlusConsultants DSA (Rijen) 4-3 (19-17)

4. Amigio (Maassluis) 4-2 (20-16)

5. Final Touch (Amsterdam) 4-2 (19-17)

6. Snooker Utrecht (Vleuten) 4-1 (16-20)

7. Newdoor DD (Veghel) 4-1 (13-23)

8. Vlaardingen (Vlaardingen) 4-0 (12-24)

 

De stand in de KNBB Eredivisie Snooker wordt dit seizoen niet langer bepaald door het aantal gewonnen individuele partijen, maar door het aantal winstpartijen per team. Je kunt dus beter drie keer winnen met 5-4, dan twee keer met 8-1 maar ook een match met 4-5 verliezen.

 

Tekst: Peter de Brie
Sfeerfoto's: Corné Kuijpers

Eredivisie/Topklasse Snooker
Volg ons online