Eredivisie Snooker, speelronde 4

Amigio blijft aan kop in KNBB eredivisie snooker na winst bij HOB Nijmegen

29 oktober 2017

Na vier speelronden blijft Amigio uit Maassluis koploper in de KNBB eredivisie snooker. De ploeg van Rene van Rijsbergen won zaterdag 28 oktober met 6-3 bij HOB Nijmegen en leidt nu voor Westend Zaandam en titelverdediger InterConnect De Dieze Den Bosch.

Veelvoudig landskampioen en Amigio-kopman Van Rijsbergen won zijn drie partijen tegen Freek Bettonviel, Frans Diepstraten en Peter Phoelich. Dat lukte ook Arya Sohrabi. Tonnie Kok bleef puntloos.

Westend Zaandam won met 5-4 bij Vlaardingen. Jimmy Cai scoorde namens de bezoekers drie op drie tegen Bo Speyer, Bram Hofland en Marco de Graaff. Sebastiaan Kan en Jack Bruins wonnen beiden van De Graaff om de winst veilig te stellen. Hofland en Speyer pakten de punten voor de thuisploeg door beiden Kan en Bruins te verslaan.

InterConnect De Dieze Den Bosch verloor met 5-4 bij nieuwkomer Snooker Utrecht, dat keurig vierde staat. Aan Brabantse zijde verloor Remco Boselie zijn drie duels van het Utrechtse trio Django den Hartog, Jasha Kiers en Michel de Sain. Den Hartog won bovendien van Ivo Kraus en Kiers van Nick Tielemans. Kraus en Tielemans veroverden ieder twee punten voor De Dieze.

Final Touch won thuis in Amsterdam met 5-4 van Sportcentrum Utrecht, waarbij Frans Veling het verschil maakte door Roy Stolk, Rene Dikstra en Jerom Meeus over de knie te leggen. Peter de Vries en Vidit Aggarwal versloegen allebei Meeus om de thuiszege veilig te stellen. Stolk en Dikstra wonnen wel van Aggarwal en De Vries.

Snookerij Leiden haalde het thuis met 5-4 van debutant Enshore CA Groningen. Xander van Rossem won van Rik van Winsum en Ronald Rennen, maar verloor van Dennis van de Zee. Wim Monfils verloor van Rennen, maar won zijn overige twee ontmoetingen. Remco Bonnet haalde het vijfde Leidse punt binnen tegen Rennen.

Speelronde 3
Speelronde drie viel op door 8-1 zeges van Amigio (thuis tegen Snookerij Leiden) en van InterConnect De Dieze (thuis tegen HOB Nijmegen). Westend haalde het met 6-3 van Sportcentrum Utrecht, waarvoor Roy Stolk met drie zeges als enige overeind bleef tegen Sebastiaan Kan, Jimmy Cai en Ton Berkhout. Kan scoorde in zijn 2-3 verliespartij tegen Stolk wel een 104-break. Enshore CA Groningen won met de ongeslagen Dennis van der Zee, Bas Verviers en Ronald Rennen met 6-3 van Vlaardingen. Final Touch won met 6-3 bij Snooker Utrecht, waarbij Frans Veling weer drie op drie liep.

 

Speelronde 2
In de tweede speelronde had Westend ruim de Noord-Hollandse derby bij Final Touch gewonnen met 7-2, waarbij Veling de enige twee Amsterdamse punten pakte tegen Cai en Kan, terwijl Jack Bruins drie keer won aan Zaandamse zijde. Amigio haalde het zonder Van Rijsbergen maar net met 5-4 in de Zuid-Hollandse derby bij Vlaardingen. Sportcentrum Utrecht won thuis met 6-3 van Enshore CA Groningen, stadgenoot Snooker Utrecht haalde het met dezelfde cijfers uit bij HOB Nijmegen.

 

4e speelronde KNBB eredivisie snooker, zaterdag 28 oktober 2017

HOB Nijmegen - Amigio Maassluis 3-6

Final Touch Amsterdam - Sportcentrum Utrecht 5-4

Vlaardingen - Westend Zaandam 4-5

Snookerij Leiden - Enshore CA Groningen 5-4

Snooker Utrecht - InterConnect De Dieze Den Bosch 5-4

 

3e speelronde, zaterdag 14 oktober 

Amigio Maassluis - Snookerij Leiden 8-1

InterConnect De Dieze - HOB Nijmegen 8-1

Westend Zaandam - Sportcentrum Utrecht 6-3

Snooker Utrecht - Final Touch Amsterdam 3-6

Enshore CA Groningen - Vlaardingen 6-3

 

2e speelronde, zaterdag 7 oktober

Final Touch Amsterdam - Westend Zaandam 2-7

HOB Nijmegen - Snooker Utrecht 3-6

Snookerij Leiden - InterConnect De Deize 5-4

Sportcentrum Utrecht - Enshore CA Groningen 6-3

Vlaardingen - Amigio Maassluis 4-5

 

Stand KNBB eredivisie snooker na 4 speelronden

1. Amigio Maassluis 4-26

2. Westend Zaandam 4-23

3. InterConnect De Dieze Den Bosch 4-21

4. Snooker Utrecht 4-19

5. Final Touch Amsterdam 4-17

6. Enshore CA Groningen 4-17

7. Snookerij Leiden 4-15

8. Sportcentrum Utrecht 4-15

9. Vlaardingen 4-15

10. HOB Nijmegen 4-12 

 

Tekst: Peter de Brie

Competitie Eredivisie/Topklasse Snooker
Volg ons online