English Open Snooker vanaf maandag 13:40 live op Eurosport

De start van deze English Open Snooker heeft wat extra aandacht gezien het recente schandaal met betrekking tot mogelijke matchfixing, op basis waarvan een aantal snookerspelers zijn uitgesloten van deelname.

Vanaf maandag 12 december in ieder geval een uitgebreide programmering op Eurosport!

12 december 2022

 

Maandag 12 december vanaf 13:40 starten de uitzendingen in ronde 1. Voor het exacte programma kunt u kijken in de Eurosport tv-gids.

De start van deze English Open Snooker heeft wat extra aandacht gezien het recente schandaal met betrekking tot mogelijke matchfixing, op basis waarvan een aantal snookerspelers zijn uitgesloten van deelname aan events van de World Snooker Tour (WST), met ingang dus van deze English Open. Het verhaal over de schorsing van snookerspelers vindt u hier (World Snooker Tour) en hier (Eurosport).

Vertaald uit het statement van de WPBSA van 9 december: Het betreft de schorsing van Lu Ning, Li Hang, Zhao Jianbo, Bai Langning and Chang Bingyu en Liang Wenbo: naar hen vindt momenteel een onderzoek plaats vanwege beschuldigingen van manipulatie van de uitkomst van wedstrijden voor betting doeleinden. Als gevolg mogen zij per direct niet deelnemen aan, of aanwezig zijn bij, World Snooker Tour evenementen. De genoemde spelers blijven geschorst tot het onderzoek is afgerond, al hebben de spelers wel het recht in beroep te gaan tegen deze beslissing. Het gehele WPBSA statement vindt u hier.

En, op 12 december is hier nog bijgekomen de schorsng van nummer 16 van de wereld Yan Bingtao.

Wij wensen u veel kijkplezier!

 

Alles over de English Open Snooker (WST)

 

 

Tekst: KNBB
Banner: World Snooker Tour

Live/streaming Matchfixing Snooker
Volg ons online