Een nieuw seizoen Snooker107

De charme van snooker, toegankelijk als pool. Zo wordt snooker 107 beschreven, de laagdrempelige instap richting snooker.

Een nieuw seizoen gaat in! Initiatiefnemer Marcel de Leeuw legt uit

30 juni 2023

Nieuwe clubs, een nieuwe regel, iets beter georganiseerd, maar nog steeds een speeltuintje voor experiment, waar iedereen van harte is uitgenodigd om zich mee te bemoeien.

Deze editie strijken we niet alleen neer in Noord-Holland (de Gracht en Club-8 in Amsterdam en Westend-Zaandam) en Zuid-Holland (Hague5, Delfshaven- Rotterdam en SPC Capelle), maar ook in Brabant (4Friends-Tilburg en Pompadour-Breda), Veenendaal en Ede.

We starten de reeks in Hippo-Hilversum op 1 Juli en eindigen in het schitterende multi-sportcomplex Hal 22 in Utrecht, waar we de Masters gaan spelen.

Dit laatste toernooi is voor de top 16 van de ranking en mag je spelen als je minstens twee toernooien mee hebt gedaan.

De ‘107’ spelregelcommissie heeft besloten dat de ‘ball in hand hele tafel’ terug komt na drie fouls van 1 speler in dezelfde frame. Verder spelen we volgens de regels van het klassieke Snooker.

Veel dank gaat uit naar de 12 clubs die hun deuren open stellen voor deze vorm, en we hopen dat Potters uit alle windstreken zin hebben om mee te doen. Vind het zelf erg leuk om in nieuwe clubs te komen dus daag iedereen uit om nieuwe plekken te ontdekken. Verfrissend, en je pikt altijd weer iets nieuws op.

Alle toernooien staan inmiddels op Cuescore, dus aarzel niet, schrijf je in, dan zien we je deze zomer aan de Snooker107 tafel!

 

Eerdere artikelen over Snooker107:
Snooker107: de charme van snooker, toegankelijk als pool
Snooker107: Een laagdrempelige instap richting snooker

 

 

 

Tekst & schema: Marcel de Leeuw

Initiatieven Snooker
Volg ons online