Ed van Leeuwen overleden

12 februari 2023

Helaas heeft het droevige nieuws ons bereikt dat Ed van Leeuwen op 79 jarige leeftijd is overleden.

Ed van Leeuwen is voor de meesten bekend als de vader van Richard van Leeuwen (Westend Zaandam), maar er schuilt meer achter zijn naam dan dat.

Eind jaren 80 was Ed in dienst bij Snookercentrum Bruins in Zaandam en van 1990 tot 1995 was hij eigenaar.  Snookercentrum Bruins was onder zijn leiding een kraamkamer voor menig snookertalent en zij hadden wekelijks fameuze snookertoernooien waar uit het hele land en daarbuiten spelers op af kwamen. Ed is door zijn inzet mede grondlegger voor het snookersucces in de Zaanstreek.

Binnen zijn snookercentrum werd ook Snookervereniging Zaanstad opgericht die tot op vandaag de dag nog actief is, maar dan spelende te Westend Zaandam. Ed is tot op het moment dat hij dat nog kon altijd trouw gebleven aan deze vereniging.

Ook de afgelopen 10+ jaar is Ed voor velen een bekend gezicht geweest, maar dan als trouwe snookersupporter die bij menig toernooi en competitiewedstrijd meeging.

Wij wensen zijn vrouw Corrie, zoon Richard, schoondochter Marjan, kleindochter Jill en iedereen die door dit verlies geraakt is alle sterkte toe.