Derde kwalificatie NK Chinese 8-Ball

Komende zaterdag in Sportcentrum Utrecht!

13 september 2018

In de aanloop naar het eerste NK Chinese 8-ball ooit op Nederlandse bodem vinden door het hele land kwalificaties plaats voor dit NK. Chinese 8-ball is uiterst groot in Azië, met veel publiek en zeer grote prijzenpotten, maar was in Nederland nog relatief onbekend. Tot nu toe!

Komend weekend vindt in Sportcentrum Utrecht de derde kwalificatie plaats met spelers als Ivar Saris, Jan van Lierop, Micha Beuriot en Tamara Peeters-Rademakers.

 

 

De eerste kwalificatie voor het NK Chinese 8-ball vond plaats op 2 juni in Pool and Billiards Delft, en trok nog ‘slechts’ 18 deelnemers. Hier werd het jonge toptalent Jan van Lierop eerste, voor de ervaren Rienus Gennissen. Vanwege familieomstandigheden kon Van Lierop helaas niet naar Siping, China; zijn vervanger Gennissen heeft in China een fantastische ervaring gehad. De tweede kwalificatie, op zondag 1 juli 2018 in The Pool Pit in Lelystad, was met 31 spelers vrijwel uitverkocht! Deze kwalificatie werd gewonnen door Cyriel Ledoux.

 

 

De winnaar van de derde kwalificatie in Utrecht wint, bovenop het prijzengeld en de kwalificatie voor het eerste NK Chinese 8-ball, entree en vliegticket voor de World Chinese 8-Ball Master Qualifier Xiushui Jiangxi City, CHINA 19-28 October 2018.

Alle informatie over de derde kwalificatie voor het NK Chinese 8-ball vindt u hier.

 

Azië Chinese Pool NK
Volg ons online