De Dieze als koploper slotronde eredivisie snooker in

Bossche ploeg twee punten voor op Westend en zes op Amigio/Inpower

15 mei 2017

InterConnect De Dieze begint over twee weken als koploper aan de slotronde in de KNBB Eredivisie Snooker 2016/2017. De Bossche ploeg won zondag 14 mei met 8-1 bij Sportcentrum Utrecht en telt nu 117 punten. Westend Zaandam, dat zaterdag al met 8-1 won bij Pompadour Breda, volgt op twee punten. Titelverdediger Amigio/Inpower uit Maassluis heeft zes punten achterstand. Op de slotdag, zaterdag 27 mei, moet Amigio op bezoek bij De Dieze, Westend speelt dan thuis tegen Sportcentrum Utrecht.

InterConnect De Dieze reisde zondag naar Utrecht met Joris Maas en de Belgen Alain Vandersteen en Jurgen van Roy in de gelederen en won dus met 8-1. De zuiderburen scoorden 100 procent tegen Rene Dikstra, Jerom Meeus en Feylin Janssen. Kopman Roy Stolk ontbrak bij SC Utrecht vanwege het Grand Prix-toernooi in Hamburg. Tegen Maas wist Janssen echter met 3-0 de Utrechtse eer te redden. Op de slotdag moet InterConnect De Dieze dus zorgen dat het thuis in Den Bosch de voorsprong van twee punten op Westend Zaandam handhaaft.

Vorig seizoen kregen de Brabanders op de slotdag met 8-1 klop van Amigio/Inpower, dat zo nog net de titel van InterConnect De Dieze afsnoepte. Nu is Amigio/Inpower in de laatste speelronde weer de tegenstander, maar de ploeg van veelvoudig landskampioen Rene van Rijsbergen moet vanwege de zes punten achterstand ook nu met minstens 8-1 winnen om de Bosschenaren opnieuw te passeren in het zicht van de finish. De twee rivalen hebben zelf echter geen vat op wat Westend Zaandam doet. De Noord-Hollanders kunnen mogelijk hun eerste eredivisietitel opeisen als ze het hoofd op de slotdag koel houden en goed scoren tegen Sportcentrum Utrecht terwijl de twee andere troonpretendenten elkaar punten afhandig maken.

Westend Zaandam moest zaterdag 13 mei op bezoek bij de reeds gedegradeerde hekkensluiter Pompadour Breda en peurde daar bijna de optimale score uit: 8-1 winst. Ton Berkhout en Sebastiaan Kan bleven ongeslagen tegen Martijn Adam, Anton Janssen en Richard Vernimmen. Routinier Adam wist echter wel Mark Stuten met 3-1 te vloeren en zette zo toch nog een Bredaas punt op het bord. Westend totaliseert nu 114 punten.

Titelverdediger Amigio/Inpower uit Maassluis toog naar Snooker Society Doetinchem, dat nog van de negende plaats af hoopt te komen die ook tot degradatie leidt. Rene van Rijsbergen won namens Amigio zijn drie partijen Pascal Sars, Martijn Woonings en Nienke Reijntjes, maar Tonnie Kok verloor van Sars en Arya Sohrabi van Reijntjes. Door de 7-2 winst komt Amigio nu op 111 punten.

Snookerij Leiden bleef keurig in het linker rijtje. Het hield de vijfde positie vast dankzij een 6-3 overwinning bij HOB Nijmegen. Remco Bonnet won aan Leidse zijde zijn drie optredens tegen Freek Bettonviel, Peter Phoelich en Mark Koppert. Martijn Verzaal won ook van Phoelich en Koppert (twee keer 3-2), Wim Monfils alleen van Phoelich. Bettonviel won namens de thuisclub van Verzaal (3-0) en Monfils (3-2), het derde Nijmeegse punt kwam van Koppert, 3-2 tegen Monfils.

Final Touch won thuis in Amsterdam met 5-4 van Vlaardingen, waardoor beide ploegen hun respectievelijk zesde en zevende plaats consolideerden. Het gepromoveerde Vlaardingen - dat twee seizoenen geleden vanuit de hoofdklasse opklom, maar meteen weer degradeerde - een uitstekende uitgangspositie om zich nu wel te handhaven in de eredivisie.

 

 

17e speelronde KNBB Eredivisie Snooker 2016/2017, zaterdag 13/zondag 14 mei 2017

 

Sportcentrum Utrecht (Utrecht) - InterConnect De Dieze (Den Bosch) 1-8

Pompadour (Breda) - Westend (Zaandam) 1-8

Snooker Society (Doetinchem) - Amigio/Inpower (Maassluis) 2-7

HOB Nijmegen (Nijmegen) - Snookerij (Leiden) 3-6

Final Touch (Amsterdam) - Vlaardingen (Vlaardingen) 5-4

 

Stand na 17 van de 18 speelronden

1. InterConnect De Dieze 17-117

2. Westend Zaandam 17-115

3. Amigio/Inpower 17-111

4. Sportcentrum Utrecht 17-90

5. Snookerij 17-66

6. Final Touch 17-64

7. Vlaardingen 17-62

8. HOB Nijmegen 17-58

9. Snooker Society 17-53

10. Pompadour 17-29

 

18e speelronde (slotronde), zaterdag 27 mei 2017

InterConnect De Dieze (Den Bosch) - Amigio/Inpower (Maassluis)

Westend (Zaandam) - Sportcentrum Utrecht (Utrecht)

Final Touch (Amsterdam) - Snooker Society (Doetinchem)

Vlaardingen (Vlaardingen) - HOB Nijmegen (Nijmegen)

Snookerij (Leiden) - Pompadour (Breda)

 

Tekst: Peter de Brie

Eredivisie/Topklasse Snooker
Volg ons online