Amigio/Inpower wint topper tegen InterConnect De Dieze

Brabantse ploeg blijft - exact halverwege de competitie - wel leider, voor Westend Zaandam dat op een punt volgt en Amigio/Inpower dat nu nadert tot op twee punten.

19 december 2016

Titelverdediger Amigio/Inpower uit Maassluis heeft zondag 18 december thuis de topper in de KNBB eredivisie snooker met 5-4 gewonnen van de huidige koploper InterConnect De Dieze uit Den Bosch. De Brabantse ploeg blijft - exact halverwege de competitie - wel leider, voor Westend Zaandam dat op een punt volgt en Amigio/Inpower dat nu nadert tot op twee punten.

Nederlands kampioen Rene van Rijsbergen won namens Amigio/Inpower zijn drie partijen tegen Joris Maas, Bjorn Kock en Ivo Kraus, al was het tegen Kock op het nippertje: 3-2 op zwart. Voor de thuisploeg kwam ook Jean-Pierre Nelemans twee keer tot winst: op Kock en Maas. Wel verloor Nelemans van Ivo Kraus, die voor InterConnect De Dieze een tweede punt verdiende tegen Tonnie Kok. Deze laatste verloor ook van Maas en Kock.

Sportcentrum Utrecht won thuis de tweede topontmoeting van de negende speelronde met 5-4 van Westend Zaandam. Sebastiaan Kan bleef voor de bezoekers weliswaar ongeslagen tegen Roy Stolk, Rene Dikstra en Florian Moederscheim, maar verder wist alleen Ton Berkhout te winnen van Dikstra. Jimmy Cai bleef dit keer puntloos. Dikstra pakte dus een punt, Moederscheim twee. Ook Stolk pakte er twee en maakte tegen Berkhout bovendien een 119-break. Sportcentrum Utrecht staat nu stevig vierde.

Snookerij Leiden deed goede zaken op bezoek bij hekkensluiter Pompadour Breda. Door de 7-2 winst wipt de Leidse formatie van het rechter naar het linker rijtje, naar plaats vijf. Aram Raken won zijn drie partijen tegen het Bredase trio Michael Kuijpers, Martijn Adam en Jurgen Gruson. Wim Monfils verloor alleen van Adam, Martijn Verzaal alleen van Kuijpers. Pompadour wordt zo vaster op de laatste plaats gedrukt.

Snooker Society Doetinchem rukt op naar plaats zeven door een stevige 7-2 thuiszege op Final Touch uit Amsterdam, dat daardoor van vijf naar zes zakt. Martijn Woonings won zijn drie partijen voor de thuisploeg, die aantrad met onder meer Patrick Matthiessen en Vidit Aggarwal. Pascal Sars en Raymond Bruil wonnen elk twee partijen. Matthiessen klopte Sars.

Ook Vlaardingen haalde verrassend hard uit: een 7-2 overwinning bij HOB Nijmegen doet de positie van de Zuid-Hollanders goed. De gepromoveerde Vlaardingers klimmen naar plaats acht, de Nijmegenaren zakken naar de negende positie, maar houden de concurrentie in zicht, terwijl het gat met Pompadour zeven punten bedraagt. De laatste twee teams aan het eind van het seizoen degraderen.

9e speelronde KNBB eredivisie snooker, zondag 18 december 2016
Amigio/Inpower (Maassluis) - InterConnect De Dieze (Den Bosch) 5-4
Sportcentrum Utrecht (Utrecht) - Westend (Zaandam) 5-4
Pompadour (Breda) - Snookerij (Leiden) 2-7
HOB Nijmegen (Nijmegen) - Vlaardingen (Vlaardingen) 2-7
Snooker Society (Doetinchem) - Final Touch (Amsterdam) 7-2.

Breaks: 119 Roy Stolk (Sportcentrum Utrecht)

Stand na 9 van de 18 speelronden
1. InterConnect De Dieze 9-58
2. Westend 9-57
3. Amigio/Inpower 9-56
4. Sportcentrum Utrecht 9-46
5. Snookerij 9-40
6. Final Touch 9-37
7. Snooker Society 9-31
8. Vlaardingen 9-31
9. HOB Nijmegen 9-28
10. Pompadour 9-21

Competitie Snooker
Volg ons online