Amigio/Inpower nu alleen aan kop in eredivisie snooker

Centuries voor Roy Stolk, Joris Maas en Alain Vandersteen

20 februari 2017

Titelverdediger Amigio/Inpower uit Maassluis heeft zich in de dertiende speelronde van de KNBB eredivisie snooker op zaterdag 18 februari alleen aan kop genesteld. De regerend kampioen won met 9-0 op bezoek bij Final Touch in Amsterdam. InterConnect De Dieze uit Den Bosch won ook met 9-0, bij Vlaardingen en volgt op twee punten op de tweede plaats, die het deel met Westend Zaandam, dat met 6-3 Snookerij Leiden versloeg. Roy Stolk (Sportcentrum Utrecht), Joris Maas en Alain Vandersteen (beiden van De Dieze) zorgden voor centuries van respectievelijk 124, 113 en 109.

Amigio/Inpower reisde op volle oorlogssterkte af naar Amsterdam. Nederlands kampioen Rene van Rijsbergen uit Breda won zijn drie partijen van Frans Veling, Mischa Marchi en Vidit Aggarwal. Daar deden zijn Belgische kompanen Kevin van Hove en Mario van Herk niet voor onder. Alleen Marchi kwam nog in de buurt van winst, hij verloor met 2-3 van Van Herk. Door de 9-0 is Amigio/Inpower nu alleen koploper.

 

 

InterConnect De Dieze ging met de Brabantse kopman Joris Maas op bezoek bij het gepromoveerde Vlaardingen. Ook hij werd vergezeld door twee Belgen, Jurgen van Roy en Alain Vandersteen. De Bossche ploeg bleek ongenaakbaar tegen de gastheren, die met 9-0 van tafel werd geborsteld. Maas maakte een 113 break, maar mist geel op weg naar en mogelijke 140. Vandersteen liet een 109 noteren. InterConnect De Dieze heeft twee punten achterstand op Amigio/Inpower.

Westend Zaandam staat op gelijke hoogte met InterConnect De Dieze na de 6-3 uitzege bij Snookerij Leiden. Sebastiaan Kan, Jimmy Cai en Ton Berkhout wonnen ieder twee van hun drie wedstrijden tegen het Leidse trio Wim Monfils, Rogier van der Kamp en Xander van Rossem. Monfils won wel van Berkhout, Van der Kamp van Kan, en Van Rossem van Cai.

Snookercentrum Utrecht blijft vierde in de stand na de 6-3 overwinning bij HOB Nijmegen, dat aantrad met de Ier David O'Halloran, Freek Bettonviel en Peter Phoelich. De Utrechtse kopman Roy Stolk loodste zijn ploeg, met verder Rene Dikstra en Feylin Janssen naar de winst en maakte daarbij tegen O'Halloran een break van 124. Dikstra won twee partijen, Janssen een.

De degradatiekraker tussen nummer negen Snooker Society Doetinchem en hekkensluiter Pompadour Breda eindigde in een 7-2 triomf voor de Gelderse thuisploeg. Pascal Sars won zijn drie partijen tegen het Brabantse driespan Martijn Adam, Dominique Hovens en Brian Wetzel. Adam wist wel te winnen van Martijn Woonings en Pieter Kodde. Voor Pompadour groeit de kloof met Snooker Society nu tot 14 punten, de Doetinchemmers komen tot op een puntje van de veilige achtste plaats, die nu nog door Vlaardingen wordt ingenomen.

 

13e speelronde eredivisie snooker, zaterdag 18 februari 2017

Final Touch (Amsterdam) - Amigio/Inpower (Maassluis) 0-9

Vlaardingen (Vlaardingen) - InterConnect De Dieze (Den Bosch) 0-9

Snookerij (Leiden) - Westend (Zaandam) 3-6

HOB Nijmegen (Nijmegen) - Sportcentrum Utrecht (Utrecht) 3-6

Snooker Society (Doetinchem) - Pompadour (Breda) 7-2

 

Stand

1. Amigio/Inpower 13-86

2. InterConnect De Dieze 13-84

3. Westend 13-84

4. Sportcentrum Utrecht 13-70

5. Final Touch 13-52

6. Snookerij 13-48

7. HOB Nijmegen 13-48

8. Vlaardingen 13-43

9. Snooker Society 13-42

10. Pompadour 13-28

 

Tekst: Peter de Brie

Foto ©Corné Kuijpers

Competitie Snooker
Volg ons online