Amigio wisselt Westend af aan kop JJBL Eredivisie Snooker

De topfavorieten Amigio Maassluis en Westend Zaandam blijven voorlopig haasje over spelen aan kop JJBL Eredivisie Snooker 2022/2023; Mediacaster CAG haakt na tweede zege aan bij staart van het peloton.

Een verslag door Peter de Brie.

23 mei 2022

 

De topfavorieten Amigio Maassluis en Westend Zaandam blijven voorlopig haasje over spelen aan de kop van de JJBL Eredivisie Snooker 2022/2023 van de KNBB. Na de zesde speelronde op zaterdag 21 mei leidt Amigio, na een 7-2 zege op Hogewoerd Leiden, weer met 1 punt voorsprong op de titelverdedigers. Maar ook Final Touch Amsterdam blijft in het spoor, terwijl onderin Mediacaster CAG Groningen aanhaakt bij het peloton.

Amigio boekte thuis in De Loods te Maassluis een 7-2 zege waaraan de Bredase kopman René van Rijsbergen traditiegetrouw zijn gebruikelijke drie winstpartijen toevoegde. De regerend Nederlands kampioen versloeg Xander van Rossem, Remco Bonnet en Rogier van der Kamp en is met 17 zeges in 18 duels de Most Valuable Player in de eredivisie momenteel. Ameer Baksh en Amar Chedoe wonnen ook van Bonnet en Van der Kamp, maar moesten beiden met 2-3 buigen voor Van Rossem.

 

 

Westend Zaandam liep uit bij InterConnect De Dieze in Den Bosch tegen zijn eerste seizoensnederlaag op, al was het een nipte: 5-4 voor de Brabantse thuisploeg. Dieze-kopman Joris Maas, met 13 zeges op 15 na Van Rijsbergen de op één na meest waardevolle eredivisiespeler, zette ook nu weer al zijn optredens om in winst tegen het Westend-trio Mike van Voorst, Dennis van der Zee en Jack Bruins. Nick Tielemans pakte de overige Bossche punten met winst op Van der Zee en Bruins, maar verloor van Van Voorst. De bezoekers wonnen alle drie van Remko Boselie.

 

 

Final Touch haalde het thuis in Amsterdam met 7-2 van Vlaardingen, dat recent goed op dreef was. Steven McGuinness scoorde drie op drie tegen Bram Hofland, Jerom Meeus en René Tinge. Frans Veling won twee keer, maar verloor van Meeus. Shahzeb Kamal pakte ook twee punten, maar redde het niet tegen Hofland. Tinge bleef puntloos. Amigio leidt nu met 35 punten, maar Final Touch deelt plaats twee met Westend, met 34.

SC Hippo uit Hilversum volgt met 30 punten op de vierde plaats na een 3-6 uitoverwinning bij Snooker Utrecht in Vleuten. Veelvoudig NK-winnaar Roy Stolk, met 12 uit 15 nummer drie in de ranglijst Most Valuable Player, bleef namens Hippo ongeslagen tegen Eddie Bongers, Hugo van Houten en Jasha Kiers. Martin Brinks wist ook te winnen van Bongers en Van Houten, Feylin Janssen veroverde het zesde Hippo-punt tegen Van Houten. Kiers (2) en Bongers (1) pakten de thuispunten.

 

 

Mediacaster CAG Groningen, dat de vorige ronde stuntte met 6-3 winst tegen Amigio, boekte nu zijn tweede seizoenzege op rij door ook met 6-3 te gaan winnen bij DSA in Rijen. Weliswaar staan de noorderlingen nog laatste met 20 punten, maar Snooker Utrecht (21), Hogewoerd (22) en de middenmoters DSA (24), Dieze (25) en Vlaardingen (25) zijn weer binnen handbereik na wat eerder een hopeloze achterstand dreigde te worden. Johan Koops won zijn drie duels tegen het DSA-span David O'Halloran, Banot Chakraborty en John van Gorp en gaf daarbij slechts één frame prijs. Ronald Rennen won twee keer en verloor alleen van O'Halloran. Van Gorp en O'Halloran wonnen ook van Rik van Winsum, die nog wel Chakraborty vloerde.

 

De zevende speelronde is op zaterdag 18 juni.

 

6e speelronde JJBL Eredivisie Snooker KNBB '22/'23, zaterdag 21 mei 2022

Amigio (Maassluis) - Hogewoerd (Leiden) 7-2

InterConnect De Dieze (Den Bosch) - Westend (Zaandam) 5-4

Final Touch (Amsterdam) - Vlaardingen (Vlaardingen) 7-2

Snooker Utrecht (Vleuten) - SC Hippo (Hilversum) 3-6

DSA (Rijen) - Mediacaster CAG (Groningen) 3-6

 

Stand JJBL Eredivisie Snooker KNBB '22/'23 na 6 van de 18 speelronden

1. Amigio (Maassluis) 6-35

2. Final Touch (Amsterdam) 6-34

3. Westend (Zaandam) 6-34

4. SC Hippo (Hilversum) 6-30

5. Vlaardingen (Vlaardingen) 6-25

6. InterConnect De Dieze (Den Bosch) 6-25

7. DSA (Rijen) 6-24

8. Hogewoerd (Leiden) 6-22

9. Snooker Utrecht (Vleuten) 6-21

10.  Mediacaster CAG (Groningen) 6-20

 

Tekst: Peter de Brie
Archieffoto's: Corné Kuijpers

 

Competitie Eredivisie/Topklasse Snooker
Volg ons online