Amigio op rozen na 8-1 zege, Chedoe maakt zijn eerste century

Snookerij Leiden verslaat en passeert Westend Zaandam

 

23 februari 2020

Met een 8-1 overwinning op Final Touch Amsterdam heeft Amigio Maassluis een nieuwe stap gezet richting de landstitel in de KNBB Eredivisie Snooker. Door deze zege in de 13e speelronde op zaterdag 22 februari, opgesierd met de eerste officiële eredivisie-century van Amar Chedoe, bedraagt het verschil met eerste achtervolger Sportcentrum Utrecht al 19 punten, met nog vijf wedstrijden te gaan. Snookerij Leiden won met 6-3 op bezoek bij titelverdediger Westend en verdringt zo de Zaandammers van de vijfde plaats.

Amigio liet thuis in SC De Loods te Maassluis weinig liggen tegen Final Touch. Zowel Bredanaar René van Rijsbergen als Ameer Baksh wonnen hun partijen tegen het Amsterdamse trio Frans Veling, Joeri Reisig en Mischa Francesco. Amar Chedoe verloor weliswaar als enige een partij, met 1-3 tegen Reisig, maar maakte in zijn laatste frame tegen Veling (3-0) wel een 103-break, zijn eerste century in de eredivisie.

 

 

Nummer twee Sportcentrum Utrecht verloor op bezoek bij HOB Nijmegen met 5-4. De Utrechtse aanvoerder Roy Stolk liet drie keer 3-0 winst noteren tegen Freek Bettonviel, Peter Phoelich en de Ier David O'Halloran. Verder pakte echter alleen Martin Brinks nog een wedstrijdpunt voor de bezoekers, door met 3-0 van Phoelich te winnen. René Dikstra bleef zonder zege, zodat de Gelderse thuisploeg een nuttige zege boekte in de strijd tegen degradatie. HOB staat nu zevende. Sportcentrum Utrecht speelt in de 14e ronde op 7 maart thuis tegen Amigio, ogenschijnlijk de laatste kans om nog enige spanning terug te krijgen in de titelstrijd.

Vlaardingen handhaafde zich op plaats drie dankzij een 5-4 thuiszege over InterConnect De Dieze uit Den Bosch. Jerom Meeus wist ongeslagen te blijven bij de thuisformatie, door behalve Mario Veltman en Ivo Kraus ook Nederlands kampioen Joris Maas te verslaan (3-1). Marco de Graaff pakte ook twee punten door Kraus en Veltman te kloppen. Alleen Marko Reijers kwam niet tot winst, zodat de Bossche gasten nog met vier punten naar het zuiden konden afzakken. InterConnect De Dieze staat op degradatieplaats 9, met 47 punten, maar Final Touch (50) en HOB Nijmegen (52) bevinden zich nog binnen schootsafstand.

Mediacaster Cue Action Groningen hield stand op de vierde stek door met 6-3 te gaan winnen bij hekkensluiter Snooker Utrecht I in Vleuten, dat met 9 punten achterstand op De Dieze er wel een hele zware kluif aan krijgt om een terugkeer naar de eerste divisie te vermijden. Toch weer de thuisploeg zich dapper en pakte elke speler één overwinning mee. Mark Koppert en Erik Kerkhoven bleken beiden met 3-0 te sterk voor Peter Rath, Eddie Bongers versloeg met 3-2 Dennis van der Zee. Sterke man aan Groningse kant was Raymond Huisman die drie keer won, al was het tegen Bongers en Kerkhoven met een 3-2 'vijfsetter'.

Snookerij Leiden wipte tegen koste van regerend kampioen Westend over de Zaandamse ploeg heen naar plaats vijf, net in het linker rijtje. Het Leidse trio won met 6-3 in Noord-Holland, waarbij Xander van Rossem de helft van de punten voor zijn rekening nam door zowel Jack Bruins, Mark Stuten als Michael Chung te verslaan. Stuten beet nog wel van zich af door Wim Monfils en Remco Bonnet af te troeven. Ook Bruins pakte nog een punt met winst op Monfils, Chung bleef dit keer droog staan.

 

 

13e speelronde KNBB Eredivisie Snooker 2019/2020, zaterdag 22 februari 2020

Vlaardingen - InterConnect De Dieze Den Bosch 5-4

Amigio Maassluis - Final Touch Amsterdam 8-1

HOB Nijmegen - Sportcentrum Utrecht 5-4

Snooker Utrecht I Vleuten - Mediacaster Cue Action Groningen 3-6

Westend Zaandam - Snookerij Leiden 3-6

 

Stand:

1. Amigio Maassluis 13-88

2. Sportcentrum Utrecht 13-69

3. Vlaardingen 13-63

4. Mediacaster Cue Action Groningen 13-62

5. Snookerij Leiden 13-59

6. Westend Zaandam 13-57

7. HOB Nijmegen 13-52

8. Final Touch Amsterdam 13-50

9. InterConnect De Dieze Den Bosch 13-47

10. Snooker Utrecht I Vleuten 13-38 

 

Tekst: Peter de Brie
Foto Amar Chedoe ©Jan Rosmulder

Eredivisie/Topklasse Snooker
Volg ons online