Amigio neemt stapje voor stapje afstand van Westend

Roy Stolk van SC Utrecht toont weer zijn klasse met 141-break

19 maart 2018

Met de regelmaat van de klok loopt Amigio Maassluis weer iets verder uit op Westend Zaandam, de enig overgebleven concurrent in de titelstrijd van de KNBB eredivisie snooker. Amigio won zaterdag 17 maart in de veertiende speelronde met 8-1 bij Snooker Utrecht, terwijl Westend met 7-2 triomfeerde bij nummer drie Snookerij Leiden. Amigio vergroot het kloofje met Westend van 2 naar 3 punten.

Kopman Rene van Rijsbergen van Amigio bleef ongeslagen tegen Patrick Terlou, Django den Hartog en Jasha Kiers van Snooker Utrecht. Ook Ameer Baksh won drie keer, al was het tegen Den Hartog en Terlou met 3-2. Arya Sohrabi klopte Kiers met 3-2, won ook van Den Hartog, maar verloor met 3-2 van Terlou, die de Utrechtse eer redde. Snooker Utrecht wordt nu wel hekkensluiter.

Bij Westend liet voormalig NK-winnaar Richard van Leeuwen zich weer van zijn beste kant zien met zeges op Martijn Verzaal, Bas Herberigs en Remco Bonnet van Snookerij Leiden. Ook Jimmy Cai pakte de volle buit voor de bezoekers. Alleen Sebastiaan Kan ging twee keer onderuit: met 2-3 tegen Verzaal en met 0-3 tegen Herberigs. Wel won Kan van Bonnet. Westend blijft tweede op 3 punten van Amigio,

HOB Nijmegen deed goede zaken met het oog op lijfsbehoud door thuis met 6-3 te winnen van Enshore Cue Action Groningen. Freek Bettonviel, de Ier David O'' Halloran en de Zeeuw Frans Diepstraten wonnen elk twee van hun drie partijen. Bettonviel verloor alleen van Rik van Winsum met 2-3. O'Halloran en Diepstraten bogen beiden voor Van der Zee, respectievelijk met 0-3 en 1-3. Alleen Ronald Rennen pakte geen punt voor Groningen, dat zesde staat met 57 punten, net voor HOB met 56.

 

 

Vlaardingen haalde het thuis met 5-4 van Sportcentrum Utrecht, ondanks een 141-break van de Utrechtse breaksmachine Roy Stolk. Bo Speyer bleef namens de thuisploeg ongeslagen tegen Stolk, Martin Brinks en Jerom Meeus. Stolk won wel van Rene Tinge en Brian Beekers. Laatstgenoemde Brabander vierde zijn rentree in de eredivisie met winst op Meeus en Brinks. Tinge bleef dit keer puntloos. Vlaardingen geeft de rode lantaarn door deze zege over aan Snooker Utrecht.

Het duel Final Touch versus InterConnect De Dieze werd verschoven van zaterdag naar zondag.De Amsterdamse thuisploeg versloeg de bezoekers uit Den Bosch met 7-2. Vidit Aggarwal liet drie op drie noteren tegen Nick Tielemans, Remko Boselie en Ivo Kraus. Frans Veling en Shahzeb Kamal wonnen beiden van Kraus en Boselie, maar verloren van Tielemans. Final Touch vindt door de ruime zege aansluiting met de middenmoot en neemt enige afstand van de degradatieplaatsen 9 en 10.

 

14e speelronde KNBB eredivisie snooker, zaterdag 17 maart 2018

Snooker Utrecht - Amigio Maassluis 1-8

Snookerij Leiden - Westend Zaandam 2-7

HOB Nijmegen - Enshore CA Groningen 6-3

Vlaardingen - Sportcentrum Utrecht 5-4

 

14e speelronde KNBB eredivisie snooker, zondag 18 maart 2018

Final Touch Amsterdam - InterConnect De Dieze Den Bosch 7-2

 

 

 

Stand

1. Amigio Maassluis 14-98

2. Westend Zaandam 14-95

3. Snookerij Leiden 14-61

4. InterConnect De Dieze Den Bosch 14-59

5. Sportcentrum Utrecht 14-59

6. Enshore CA Groningen 14-57

7. HOB Nijmegen 14-56

8. Final Touch Amsterdam 14-55

9. Vlaardingen 14-47

10. Snooker Utrecht 14-43

 

Tekst: Peter de Brie
Archieffoto Roy Stolk ©Corné Kuijpers

Competitie Eredivisie/Topklasse Snooker
Volg ons online