Amigio neemt puntje extra afstand van Westend

Situatie onderin wordt nijpend voor Vlaardingen en Snooker Utrecht

12 maart 2018

Amigio heeft thuis in De Loods te Maassluis zijn leiderspositie in de KNBB eredivisie snooker gehandhaafd. In de dertiende van de achttien speelronden werd zaterdag 10 maart HOB Nijmegen met 9-0 verslagen. Concurrent Westend Zaandam haalde het thuis met 8-1 van Vlaardingen en volgt nu niet op 1, maar op 2 punten van Amigio.

Amigio-kopman en veelvoudig NK-winnaar Rene van Rijsbergen uit Breda kwam nooit in de problemen tegen Peter Phoelich en Freek Bettonviel van HOB Nijmegen, die hun ploeggenoot David O'Halloran forfait zagen geven. Ook Ameer Baksh en Ayra Sohrabi van Amigio faalden niet en zetten de 9-0 whitewash op het bord. De ploeg uit Maassluis telt nu 90 punten uit 13 duels. Met twee punten voorsprong op Westend, zou de spanning wel eens tot de slotdag kunnen duren, dan staat Amigio-Westend op het programma.

Westend zelf legde thuis een bijna perfect parcours af. Sebastiaan Kan won zijn drie partijen tegen Marco de Graaff, Bram Hofland en Marinus Teerling van degradatiekandidaat Vlaardingen. Hofland wist de Zuid-Hollandse eer te redden met een 3-2 zege op Jimmy Cai en verloor met 2-3 van Ton Berkhout. Ook De Graaf hield Berkhout tot de vijfde frame bij, maar verloor ook met 2-3. Cai wist wel De Graaff en Teerling te verslaan, zodat de teller op 8-1 uitkwam voor Westend, dat Amigio dus binnen bereik houdt. Vlaardingen staat gedeeld laatste en ziet het gat met de veilige achtste plaats groeien tot zes punten.

 

 

Enshore CA Groningen won thuis met 5-4 van nummer drie Snookerij Leiden. Dennis van der Zee en Rik van Winsum versloegen namens de thuisploeg Remco Bonnet en Wim Monfils, maar verloren allebei van Xander van Rossem. De ongeslagen Van Rossem won, net als Monfils, van Ronald Rennen. Die veroverde wel het vijfde Groningse punt door Bonnet te verslaan. Snookerij Leiden blijft keurig derde, terwijl de Groningers het van alle eredivisiedebutanten het beste doen: ze staan zesde en lijken veilig.

Titelverdediger InterConnect De Dieze gaat het kampioenschap niet prolongeren, daarvoor is de kloof met Amigio en Westend te groot, maar de Bossche formatie blijft wel vierde na een 6-3 zege op Snooker Utrecht, de nieuwkomer die samen met Vlaardingen de laatste plaats deelt die tot degradatie leidt.

Sportcentrum Utrecht handhaaft zich in het linker rijtje dankzij een 5-4 thuiszege op Final Touch uit Amsterdam, waarbij de Utrechtse kopman Roy Stolk weer eens een century afleverde: een 126 dit keer. Final Touch staat nu achtste, net boven de degradatiezone, met zes punten meer dan Vlaardingen en Snooker Utrecht.

 

13e speelronde KNBB eredivisie snooker, zaterdag 10 maart 2018

Amigio Maassluis - HOB Nijmegen 9-0

Westend Zaandam - Vlaardingen 8-1

Enshore CA Groningen - Snookerij Leiden 5-4

InterConnect De Dieze Den Bosch - Snooker Utrecht 6-3

Sportcentrum Utrecht - Final Touch Amsterdam 5-4

 

Stand

1. Amigio Maassluis 13-90

2. Westend Zaandam 13-88

3. Snookerij Leiden 13-59

4. InterConnect De Dieze Den Bosch 13-57

5. Sportcentrum Utrecht 13-55

6. Enshore CA Groningen 13-54

7. HOB Nijmegen 13-50

8. Final Touch 13-48

9. Snooker Utrecht 13-42

10. Vlaardingen 13-42

 

Tekst: Peter de Brie

Competitie Eredivisie/Topklasse Snooker
Volg ons online