Amigio Maassluis na 9-0 winst terug aan kop in JJBL Eredivisie Snooker

Roy Stolk (SC Hippo) scoort 120-break, Arya Sohrabi (Amigio) een 96.

Verslag van de 8e en 9e speelronde, door Peter de Brie

 

28 november 2022

Met een klinkende 9-0 zege op DSA Rijen heeft Amigio Maassluis zaterdag 26 november de koppositie heroverd in de JJBL Eredivisie Snooker '22/2'23 van de KNBB. Westend Zaandam staat na een nipte 5-4 winst op Mediacaster Cue Action Groningen weer tweede, met drie punten achterstand na 9 van de 18 speelronden.

 

 

Vijfvoudig NK-winnaar René van Rijsbergen liet namens Amigio geen frame liggen tegen David O'Halloran, Mario Veltman en Geert van Dijck van het bezoekende DSA. Tegen Van Dijck maakte Van Rijsbergen breaks van 50 en 72. De Bredanaar heeft dit seizoen 26 van zijn 27 eredivisieduels gewonnen. Arya Sohrabi won ook drie keer zonder frameverlies en scoorde tegen Veltman een 96-break. Ameer Baksh pakte eveneens drie wedstrijdpunten, al was het knokken tegen O'Halloran (3-2). Zo kwam de 9-0 op het bord voor Amigio.

Westend Zaandam, dat in de versnipperde achtste ronde voor de zomerstop de leiding had genomen in de eredivisie, won weliswaar bij Mediacaster Cue Action, maar had de handen vol aan de Groningse equipe. Johan Koops trakteerde zelfs alle drie de Westend-gasten Sebastiaan Kan, Dennis van der Zee en Ed Geels op een nederlaag. Ook Ronald Rennen won van Kan, maar Dennis Krottje bleef puntloos. Omdat het Zaandamse trio de overige partijen naar zich toetrok, namens ze een 5-4 uitoverwinning mee naar huis.

 

 

120 voor Stolk
SC Hippo ontving in Hilversum de nummer drie Final Touch Amsterdam. De thuisploeg sleepte een 5-4 zege uit het vuur. Hippo-kopman Roy Stolk won van Mischa Francesco en Joeri Reisig, maar verloor ondanks een 120-break toch met 2-3 van Steven McGuinness, die met dezelfde cijfers Martin Brinks versloeg. Namens de gasten won Francesco zowel van Brinks als van Eddy de Boer. Deze laatste haalde het dan wel weer tegen McGuinness, en tegen Reisig, die eveneens van Brinks verloor. Ondanks de winst zag Hippo wel De Dieze met één punt verschil de vierde plaats overnemen. Final Touch blijft derde.

InterConnect De Dieze uit Den Bosch pakte buitenshuis immers een forse zak punten mee: op bezoek bij Hogewoerd Leiden werd het 7-2 voor de Brabanders. Voormalig NK-winnaar Joris Maas won drie keer, al had hij moeite met Xander van Rossem (3-2) en Wim Monfils (3-2). Van Rossem versloeg wel Nick Tielemans en Berry Franssen om de Leidse nul van het bord te halen. Tielemans en Franssen wonnen wel van Monfils en Martijn Verzaal, al verzette deze laatste zich fel tegen Franssen (2-3).

Spannende strijd om behoud
In het rechter rijtje kruisten Vlaardingen en Snooker Utrecht zondag de keus met elkaar. De thuisploeg had recordkampioen Raymon Fabrie nog eens opgesteld en de Rotterdammer leverde meteen. Met drie keer 3-0 tegen Hugo van Houten, Michel de Sain en Jasha Kiers pakte 'De Faab' waardevolle punten in de strijd om behoud. Jerom Meeus versloeg De Sain en Van Houten, Tinge haalde het met 3-2 van De Sain. Vlaardingen veert nu op naar plaats zes met 37 punten. Kiers (2) en Van Houten (1) voorkwamen met hun drie zeges dat het trio Hogewoerd, DSA en Mediacaster CA Groningen, alle met 34 punten, te ver uit beeld raakt. Snooker Utrecht is voorlopig laatste met 31 punten.

Krakers in 8e ronde
Voor de zomerstop had Westend Zaandam zich in ronde 8 aan de leiding genesteld door met 5-4 de topper van SC Hippo te winnen. Roy Stolk won weliswaar van Dennis van der Zee, Michael Chung en Mike van Voorst, maar daar kon Martin Brinks met winst op Van Voorst nog maar één punt aan toevoegen, dus trok Westend aan het langste eind. In de andere kraker klopte Final Touch Amsterdam met 6-3 Amigio Maassluis. Viddat Aggarwal, Joeri Reisig en Shahzeb Kamal verloren van René van Rijsbergen, maar wonnen wel alle overige partijen tegen Ameer Baksh en Amar Chedoe.

DSA Rijen ging de zomer in met 6-3 winst op Vlaardingen. Banot Chakraboty, John van Gorp en David O'Halloran wonnen allen van Renë Tinge en Bram Hofland, maar verloren stuk voor stuk van Jerom Meeus. InterConnect De Dieze Den Bosch versloeg Mediacaster Cue Action Groningen met 5-4. Johan Koops bleef ongeslagen tegen de gastheren Remko Boselie, Chris Scheele en Berry Franssen, Ronald Rennen voegde daar één zege aan toe, op Boselie. De overige duels vielen uit in Brabant voordeel. Hogewoerd ging met 5-4 winnen bij Snooker Utrecht, waarbij Xander van Rossem (3) en Wim Monfils (2) de Leidse punten pakten tegen Hugo van Houten, Jasha Kiers en Michel de Sain.

 

 

9e speelronde JJBL Eredivisie Snooker KNBB '22/'23, zaterdag 26 november 2022
Mediacaster CAG (Groningen) - Westend (Zaandam) 4-5
Hogewoerd (Leiden) - InterConnect De Dieze (Den Bosch) 2-7
Amigio (Maassluis) - DSA (Rijen) 9-0
SC Hippo (Hilversum) - Final Touch (Amsterdam) 5-4
9e speelronde JJBL Eredivisie Snooker KNBB '22/'23, zondag 27 november 2022
Vlaardingen (Vlaardingen) - Snooker Utrecht (Vleuten) 6-3

8e speelronde JJBL Eredivisie Snooker KNBB '22/'23, donderdag 21 juli 2022
DSA (Rijen) - Vlaardingen (Vlaardingen) 6-3
8e speelronde JJBL Eredivisie Snooker KNBB '22/'23, zaterdag 2 juli 2022
Westend (Zaandam) - SC Hippo (Hilversum) 5-4
8e speelronde JJBL Eredivisie Snooker KNBB '22/'23, zaterdag 25 juni 2022
InterConnect De Dieze (Den Bosch) - Mediacaster CAG (Groningen) 5-4
Final Touch (Amsterdam) - Amigio (Maassluis) 6-3
Snooker Utrecht (Vleuten) - Hogewoerd (Leiden) 4-5

Stand JJBL Eredivisie Snooker KNBB '22/'23 na 9 van de 18 speelronden
1. Amigio (Maassluis) 9-53
2. Westend (Zaandam) 9-50
3. Final Touch (Amsterdam) 9-47
4. InterConnect De Dieze (Den Bosch) 9-43
5. SC Hippo (Hilversum) 9-42
6. Vlaardingen (Vlaardingen) 9-37
7. Hogewoerd (Leiden) 9-34
8. DSA (Rijen) 9-34
9. Mediacaster CAG (Groningen) 9-34
10. Snooker Utrecht (Vleuten) 9-31

 

Tekst: Peter de Brie
Foto's: Corné Kuijpers

Competitie Eredivisie/Topklasse Snooker
Volg ons online